Published On: 20/06/2017

Jan Blancquaert andermaal Europees kampioen Classic Motocross 50+

Jan Blancquaert

Jan Blancquaert in Lochem Foto: Ramona Schulze

Drie zware wedstrijden reden de motorcrossers uit gans Europa om te strijden voor de titel van Classic Motocrosskampioen. Vorig weekend waren de piloten te gast in het Nederlandse Lochem voor hun laatste race op de zandomloop aldaar. Eerst werd er gereden in Stribro in Tsjechië, daarna in het Duitse Dieskau.

In Lochem werd de finale verreden zodat nu ook de eindrangschikking gekend is. Zes loodzware reeksen kregen de piloten onder de wielen geschoven waarbij het slechtste resultaat geschrapt werd. Onze landgenoot Jan Blancquaert mag zich stilaan grootmeester noemen in de Classic Motocross want hij werd opnieuw Europees Kampioen in de categorie 50+. Jan mocht echter geen steekje laten vallen want Danny Seels zat hem telkens kort op de hielen. Seels won wel de daguitslag in Lochem dankzij een betere tweede reeks. In de leeftijdsgroep 30+ kon Björn Verdoodt tweede worden in de eindstand en moest de Brit Wayne Partington laten voorgaan naar het hoogste trapje van het podium. Christophe Lemaire viel net naast het podium in deze categorie. De Moldavische Belg Iurie Vintea viel twee reeksen uit waardoor hij op een 12de plek strandde. Opmerkelijk feit: Alle Europese kampioenen reden op een CZ !

De Europese kampioenen 2017:

  • 30+ Wayne Partington GB
  • 50+ Jan Blancquaert B
  • 60+ Peter van de Nieuwenhof NL
  • 66+ Renzo de Santis IT
  • 70+ Werner Mohr CH

De volledige eindstand na de drie wedstrijden kan je hier raadplegen. Uiteraard is er ook nog de Classic Motocross des Nations in Randers Denemarken. Daar lees je meer over in de komende weken hier op de site.

Foto: Ramona Schulze