Published On: 27/08/2018

Op het panoramisch circuit van Huldenberg vond afgelopen zaterdag de 13de wedstrijd tellende voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross plaats. De wedstrijd werd georganiseerd door Team In-Team en de VMCF. Buiten een korte plensbui net voor de start van de tweede reeks pré 72 bleef het droog in de druivenstreek.

Met 148 inschrijvingen was het druk aan het starthek maar ook kregen de organisatoren een pak toeschouwers over de vloer.  De volledige uitslagen kan je vinden op Mylaps Speedhive. De podiumfoto’s geven we hieronder al mee. Later krijgen jullie ook nog een lading foto’s en een video van deze geweldige cross.

Ook kregen we nog wat nieuws te melden van de BOTC-werkgroep. Het is al meermaals gebleken dat er motoren worden gebouwd voor de oldtimercross die achteraf gezien in geen enkele categorie passen. Eerder kregen we al enkele aanvragen binnen van mensen die een motor klaarstoomde van het bouwjaar 1993. Deze motoren worden uiteraard niet toegelaten. Daarom dat de leden van de werkgroep volgende raad meegeven aan de piloten of mecaniciens: Vraag voor dat je een motor klaar maakt vooraf raad aan de leden van de technische commissie. Zo vermijd je om veel tijd en kosten te investeren in een project dat niet zal worden toegelaten tot de competitie. Je kan raad vragen aan mensen van de werkgroep en je nakende project staven met foto’s. Het is bovendien mogelijk om een motor ter controle aan te bieden bij één van de leden van de technische staf. Je kan te rade bij Jean Poesmans (poesmans@skynet.be), Eddy Fiten (jeanine.boomer@gmail.com) of Gust Daneels (gust.daneels@scarlet.be).

Ook moet er gemeld worden dat de gele vlag nooit of te nimmer genegeerd mag worden. De gele vlag is er voor de veiligheid van piloten en toeschouwers. Wanneer er een gele vlag gezwaaid wordt betekent dit dat de piloten moeten vertragen vanwege dreigend gevaar. Inhalen en springen is verboden. Het negeren van de gele vlag is verboden en wordt gesanctioneerd met een zwarte vlag. Wanneer u een zwarte vlag krijgt dan moet je de wedstrijd verplicht verlaten. Dank voor het naleven van deze eenvoudige regels.