Published On: 12/09/2022

Afgelopen weekend was Maggiora Park the place to be voor heel wat bekend volk. Maggiora was een dag van sport, amusement en plezier met de legendes van de motorcross. De respons van het publiek was uitstekend in het openingsjaar van het evenement, dat kon genieten van een weekend met zomerweer. De FIM Vintage Motocross World Cup wil een vaste waarde wil worden voor fans uit de hele wereld.

Een van de mooiste bladzijden uit zijn geschiedenis werd dit weekend geschreven op het circuit van Maggiora Park, waar de laatste ronde van het Italiaanse kampioenschap oldtimer motorcross en de eerste editie van de FIM Vintage World Cup werden verreden. De 290 rijders die streden om de 21 categorietitels van het Italiaanse kampioenschap wisselden op het circuit af met de legendes uit de sport, in het nieuwe format van het Arma Hero Superfestival, aangevoerd door de negenvoudig wereldkampioen, Antonio Cairoli en door de legende van de Amerikaanse Supercross, Jeremy McGrath.

 

 

Na de prestaties op zaterdag en de drie heats van de Arma Hero Superfestival waren onder andere, Joel Smets, Mike Brown, James Dobb, David Philippaerts, Alessandro Lupino, Doug Dubac, Gautier Paulin en Christophe Pourcell, de reuzen van de parade op zondagmorgen. Tijdens de vrije training zagen we ook Michele Rinaldi, Corrado Maddii, Massimo Contini, Michele Fanton, Jacky Vimond, Broc Glover en vele andere kampioenen de revue passeren.

Het publiek  heeft zo twee dagen kunnen genieten aan de zijde van de idolen uit hun kinderjaren en van de rijders die hebben meegewerkt aan het succes van Maggiora. De CEO van A Sport Group, de stichter van het evenement, ging het circuit op samen met Andrea Dovizioso die een week geleden uit de MotoGP stapte.

 

 

Stefano Avandero President van A Sport Group: “Ik had deze droom al lang in mijn la liggen en ik wilde de passie die de motorcross mij als kind heeft overgedragen, terugbrengen naar Maggiora. Ik wilde de sfeer van plezier en feest die mij sinds het einde van de jaren ’90 boeide opnieuw creëren. Vandaag ben ik blij deze droom in vervulling te zien gaan, mede dankzij alle leden van Maggiora Park. Bij deze gelegenheid wilden we ook hulde brengen aan een echte motorcross fan zoals Andrea Dovizioso, met een feestelijke trui, gesigneerd en opgedragen door alle kampioenen op het circuit. ”

Antonio Cairoli: “Het was echt leuk om hier dit weekend te zijn! Zoals altijd organiseert Stefano alles op en top en op het circuit kunnen rijden met zoveel kampioenen en met de mythe uit mijn jeugd, Jeremy McGrath, was een speciale voldoening, moeilijk te beschrijven. Nu concentreren we ons op de Nations die over twee weken in Amerika worden gehouden, maar na deze volledige onderdompeling van passie, ben ik meer opgewonden dan ooit.

 

 

Andrea Dovizioso: “Het shirt van Maggiora met de handtekening van al deze Europese en Amerikaanse kampioenen was een fantastisch geschenk. Het was een droom om bij hen aanwezig te zijn en om tussen hen te zijn op en naast het circuit; ze gaven me het gevoel dat ik een echte reporter was. Stefano slaagde er vervolgens in om al deze rijders naar Maggiora te brengen en ons samen drie onvergetelijke dagen te laten doorbrengen. ”

 

 

Jeremy McGrath: “Terugkomen naar Maggiora was echt fantastisch, op de baan zijn met al deze kampioenen van vroeger en nu maakte dit weekend onvergetelijk. Ik had veel plezier en terwijl we binnen de grenzen van de veiligheid bleven, daagden we elkaar ook uit in amusante duels met Cairoli en de andere jongens, waardoor het publiek emoties en entertainment kreeg, ook al gaven Stefano en de jongens van Maggiora mij het echte cadeau ”

Foto: IG, Dave King VMXDN Foxhill, Francis Stempien