Published On: 30/07/2023

De rijders van het Belgisch kampioenschap werden gevraagd om een stemming te doen rond de vraag of er al dan niet punten mogen toegekend worden voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross op de oldtimercross in Wambeek. Het werd een duidelijke “ja”.

We verzamelden stemmen via de computer en ook op papier tijdens de inschrijvingen van de wedstrijd van afgelopen weekend in Warsage. We kregen 65 stemmen binnen waarvan er 50 rijders “Ja” stemden en 15 rijders op “Nee” stemden. Dat betekent dat er tijdens de wedstrijd in Wambeek op zaterdag 23 september punten zullen worden toegekend voor het Belgisch kampioenschap.

Belangrijk om te weten is dit: Er is besloten om vanaf 2024 geen enkele uitzondering meer toe te staan op deze regel. Vanaf de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2024 zullen wedstrijden die van datum wijzigen dus nooit meetellen en zijn er dus geen punten te verdienen voor het Belgisch kampioenschap. De regel is destijds in het leven geroepen zodat de rijders vakanties en dergelijke kunnen plannen zonder punten te verliezen voor het kampioenschap.