Published On: 27/10/2020

De motorcrossgeschiedenis staat bol van “net niet verhalen”. In de sport staan topprestaties, talent en een beetje geluk hand in hand om het tot wereldkampioen te schoppen. En soms liggen goed bedoelde beslissingen aan de basis van een verloren wereldkampioenschap. Ga opzoek naar de strafste crosser zonder een wereldtitel en win een waardebon geschonken door MX477.

 

 

Zo herinneren we ons als voorbeeld de beslissing van Sylvain Geboers om niet in te gaan op het aanbod van Suzuki en over te stappen naar de 500cc klasse. Hij wou Joël Robert verslaan en vond dat de Suzuki 370 niet voldoende getest was. Geboers liet het aanbod links liggen. Wat als …….? En wat gedacht van de eeuwige tweede Marnicq Bervoets die met een extra portie geluk enkele keren wereldkampioen zou geworden zijn.

Of neem nu Jaroslav Falta. In 1974 werd hem een wereldtitel ontfutselt door een meute foute Russen. Maar buiten Geboers, Falta en Bervoets was er nog een armada van piloten die telkens aan het kortste eind trokken.

 

 

Wij stelden zonder diepgaande research een lijst met namen samen van straffe rijders die nooit wereldkampioen werden. Dave Bickers, Vic Eastwood, Olle Petterson, Vlastimil Valek, John Banks, Arne Kring, Chris Hammargren, Adolf Weil, Willy Bauer, Jaak Vanvelthoven, Gerrit Wolsink, Ake Jonsson, Torleif Hansen, Gilbert De Roover, Jaroslav Falta, Marc Velkeneers, Jiry Churavy, Zdenek Velky, Vladimir Kavinov, Gerard Rond, André Vromans, Kees van der Ven, Kurt Nicoll, Sylvain Geboers, Corrado Maddi, Leif Persson, Jeff Leisk, Dirk Geukens, Kurt Ljungqvist, Pit Beirer, Billy Liles, Darryl King, Paul Malin, Frédéric Vialle, Peter Johansson, David Vuillemin, Marnicq Bervoets, Mike Brown, Joshua Coppins, Chad Reed, Gordon Crockard, Brian Jorgensen, Ken de Dycker en Marc de Reuver konden erg hoog scoren in het WK maar stonden nooit op het hoogste trapje van het podium. Uiteraard is dit lijstje niet zaligmakend en vele malen langer. Dus rekenen wij op uw geweldig geheugen om het lijstje compleet te maken.

 

Gerrit Wolsink Markelo 1979.
Foto: wikipedia

Wij waren benieuwd naar wie jullie beschouwen als “the best of the rest”. Welke zijn de namen van rijders die in de geschiedenis regelmatig erg dicht kwamen, die de titel konden ruiken maar nooit in het lijstje van de allergrootsten terecht kwamen. Daarom dus deze poll. Vul hieronder drie namen in van rijders uit het verleden die volgens jou de strafste motorcrossers zijn zonder een wereldtitel. Er zijn slechts drie eenvoudige regels:

  1. De rijder die je invult was ooit actief in het WK.
  2. De rijder die je invult is intussen gestopt als actief deelnemer aan het WK.
  3. De rijder die je invult won uiteraard nooit een wereldtitel.

Jaroslav Falta in zak en as.

Beschouw de drie vakken waar je de namen invult als een podium. In het eerste vak vul je de naam in van de volgens jou beste rijder zonder titel. Om dan vervolgens plaats twee en drie in te vullen. Je kan ook wat winnen met deze poll. MX477 schenkt een waardebon van 50€ aan de deelnemer die de eindstand van de poll het dichtst kan benaderen. U kan maar één keer deelnemen. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht door MX477. Succes!