Published On: 02/11/2020

Het lag in de lijn der verwachtingen maar we keken toch met een meer dan gezonde belangstelling naar uw stemgedrag. “Een wedstrijd moet altijd gereden worden” en “de prijzen worden uitgedeeld aan de meet” zijn torenhoge clichés en dus moesten we de stemming toch maar afwachten. We kregen zelfs stemmen binnen vanuit Oekraïne om maar te zeggen waar deze website overal wordt gelezen.

Helaas voor deze lezer kreeg Vladimir Kavinov niet genoeg stemmen om deze race te winnen. Maar het resultaat is nu officieel en klaar om neergepend te worden in het grote motorcrossboek: Marnicq Bervoets is de strafste motorcrosser allertijden zonder een wereldtitel.

Marnicq Bervoets

Zware wiskundige berekeningen waren niet nodig want Marnicq won afgetekend met bijna het dubbel van de stemmen op de man die de tweede plek inneemt in ons lijstje. Ook dat is een Belg en Sylvain Geboers is zijn naam. Ook op de derde plek staat een Belg maar hij moet zijn plekje delen met een Kiwi. André Vromans en Joshua Coppins finishte met evenveel stemmen op de derde plaats. Met drie Belgen in de top drie scoren we zoals we vele jaren gewend waren geraakt: alles voor de Belgen en niks voor de rest.

Marnicq Bervoets in de Johnson kleuren

Marnicq Bervoets wint deze poll meer dan terecht want hij was er zo dikwijls zo kort bij. Hij finishte tweede in het WK 250cc in 1995, 1996 en in 1997.  In 1996 was hij goed op weg om voor het eerst een wereldtitel te winnen maar het mocht weer niet zijn. In 2000 stapte hij over naar de 500cc maar botste toen op een ander Belg die in bloedvorm verkeerde. Zijn naam is Joël Smets. In 2001 scoorde Bervoets een derde plek in de eindstand en moest andermaal Stefan Everts en Joël Smets laten voorgaan.

 

Eindstand beste motorcrosser zonder wereldtitel

  1. Marnicq Bervoets
  2. Sylvain Geboers
  3. André Vromans en Joshua Coppins
  4. Marc de Reuver
  5. Pit Beirer
  6. Ken de Dycker
  7. Marc Velkeneers
  8. Kurt Nicoll en Kees van der Ven

Het geval Desalle

En dan is er Clément Desalle natuurlijk. Ook hij kreeg veel stemmen achter zijn naam maar één van de regels van deze poll was dat je niet kon stemmen voor rijders die nog actief zijn in het WK. Hoe dan ook, indien we zijn stemmen zouden meerekenen dan eindigde de MX Panda op een mooie vijfde plek in ons lijstje. Hij kondigde trouwens zijn afscheid aan toen onze poll al gestart was. Ook hadden jullie een boontje voor Kevin Strijbos maar hij reed dit jaar nog een MXGP in Matterley Basin en Valkenswaard waardoor je ook niet op hem kon stemmen.

 

De winnaar van de cadeaubon van MX477

Jullie stemden massaal op deze poll waarvoor onze dank. Er kan er maar één de winnaar zijn maar jullie waren met drie om de juiste top drie te stemmen. En dus moest een onschuldige kinderhand de winnaar trekken. Zo kwam als winnaar Griet De Bosschere uit de bus. Zij mag in de komende dagen een ferme cadeaubon van MX477 in haar mailbox verwachten. Proficiat aan Griet want jij stemde op Marnicq Bervoets, Sylvain Geboers en André Vromans.