Published On: 07/05/2018

Dit is nieuws wat we niet zo graag melden. Het is een nieuwsbericht dat we overnemen van de pers van de laatste uren. Daarom lees je hieronder integraal het bericht van HBVL. 

Op de Miramar-waterplas in Mol heeft de brandweer de voorbije nacht gezocht naar een drenkeling. Het gaat om oud-motorcrosser Eric Geboers (55), zo bevestigde Paul Rotthier, de burgemeester van Mol. “We moeten altijd positief blijven, maar ons ook voorbereiden op het ergste”, aldus Rotthier op Radio 1.

Geboers sprong rond 22.00 uur uit een plezierboot om een hond te redden. Hij kwam niet meer boven. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de voormalig motorcrosser.

“Er is gisterenavond een vrij dramatisch ongeluk gebeurd”, vertelt burgemeester Paul Rotthier. “Er waren een aantal vrienden met een boot aan het varen. Op een gegeven moment is er een jong hondje om een onbekende reden in het water terechtgekomen. Eric Geboers is er dan achterna gesprongen. Iemand van de aanwezigen heeft nog een reddingspoging ondernomen, maar is die al heel snel moeten staken, omdat het water heel koud was.”

“De zoektocht werd zondagnacht gestaakt, maar die is ondertussen hervat”, al zijn de kansen op succes laag, vreest de burgemeester. “Het is een zeer grote waterplas van zo’n 85 à 90 hectare. Het is er diep en het water is nu zeer koud. Ik denk dat we realistisch moeten zijn en dat er weinig hoop is. We mogen geen voorbarige conclusies trekken, maar ik denk dat we enig realisme aan de dag moeten leggen.”

De brandweer kwam massaal ter plaatse en zette duikers en een sonarboot in. Op de plaats van het incident op de vijver dropte de brandweer een boei en de bodem van de vijver werd gecontroleerd. Ook op de oevers werd gezocht, met schijnwerpers. Rond 02.30 uur werd de actie gestaakt.

Maandag heeft de politie de zoekactie voortgezet. Rond 08.00 uur heeft er een coördinatievergadering plaatsgevonden met de lokale politie, de brandweer en de cel vermiste personen.

De Miramar-waterplas is een zandontginningsput die veel voor pleziervaart wordt gebruikt. Wanneer er nieuws is over Geboers dan krijgen jullie van ons een update.