Published On: 11/05/2021

In december jongstleden kregen we voor het eerst te horen dat de gemeente Courcelles van plan is op haar grondgebied een motorcrossbaan aan te leggen. Vijf maanden later staat het project op het punt werkelijkheid te worden, wat goed nieuws is voor de vele fans van motorcross.

Het motorcross-terrein zou in de deelgemeente Gouy-lez-Piéton komen. De Waalse minister van Sportinfrastructuur Jean-Luc-Crucke bracht vanmorgen een bezoek aan de plaats. “Ik denk dat het essentieel is dat het Waalse Gewest zich voorziet van motorcrossinfrastructuur.“, aldus de minister. De locatie ligt in een landbouwgebied net voor de afslag Gouy-lez-Piéton, langs de E42 en heeft veel positieve argumenten om een milieuvergunning te krijgen. De eerste woning ligt pas op 700 meter van het heuvelachtige terrein. Op dezelfde locatie was er in 2013 een proef voor het BOTC Belgisch kampioenschap oldtimercross.

Dit project is bedoeld om motorcrossers van alle leeftijden, op traditionele of elektrische motoren, te verwelkomen en omvat ook een ontwikkelingsplan voor het terrein zelf. Er komt een kantine, een openbare ontvangstruimte, een parking en kleedkamers. De lokale overheid is optimistisch over dit project en hoopt dat dit solide dossier werkelijkheid wordt. Als het project slaagt zou de motorcrossbaan in 2023 kunnen openen.

Via deze link van Telesambre zie je de video met de standpunten van minister Jean-Luc Crucke en Joël Hasselin.