Published On: 05/08/2019

Titelverdediger Jos Claessens uit de Ambiorixstad kende een weekend met gemengde gevoelens. In het Zweedse Linköping was hij zonder discussie de snelste in de twinshockreeks maar pech in de eerste reeks hield hem van een haast zekere titelverlenging. 

In Linköping was afgelopen zaterdag de derde en laatste proef voor het Europees kampioenschap twinshocks en Evo’s. Voor de Belgen was het uitkijken naar de prestaties van Jos Claessens die een achterstand van 20 punten moest ophalen op de Duitser Andreas Feldt. Met nog drie reeksen te gaan was dat niet eens een onmogelijke opdracht. Onze landgenoot was op en top voorbereid naar Zweden afgereist voor een regelrechte veldslag met de Duitser.

Claessens zou verschroeiend uithalen tijdens de eerste reeks met een kanonstart en een ruim opgebouwde voorsprong na enkele doortochten langs de jurybus. Het noodlot sloeg echter toe op het einde van de reeks. Met nog drie ronden te gaan kreeg hij af te rekenen met een kettingbreuk. Hij kreeg nog twee armzalige puntjes toebedeeld. Jos won dan met overwicht de resterende twee reeksen maar kwam elf punten tekort om zijn titel te verlengen. Hoe jammer toch maar motorcross blijft een mechanische sport. Andreas Feldt werd zo de nieuwe kampioen bij de Twinshocks.

In de Jeff Smith Trophy scoorde Kamiel De Brue een 12de stek in de totaalstand van het EK. Bij de 60 plussers werd Nederlander Jacob Arkema netjes vierde in de eindrang dankzij een erg regelmatige campagne. Alle uitslagen kan je nalezen via deze link.

Resultaten Twinshocks 50+ Linköping

De eindstand van het EK Twinshocks 50+ CEMAR