Published On: 09/04/2019

Vorige week donderdag 4 april 2019 overleed oud-motorcrosser Henri Vromans. Hij was een verdienstelijk crosser en startte zijn loopbaan in 1958 bij de zogenaamde “kleine Cylinders”. Enkele jaren later kon hij heel wat wedstrijden winnen in deze categorie en zeker bij de Juniors was hij erg sterk. Zijn bijnaam was dan ook “Ijzeren Henri”.

Henri Vromans was de vader van de bekendere André Vromans die in 1982 een pittig duel uitvocht met Brad Lackey en vice-wereldkampioen werd. Henri werd geboren in 5 juni 1933 te Lommel. Beroepsmatig was hij testchauffeur voor autofabrikant Ford. Vromans zou een erg lange carrière hebben op de crossmotor want hij bleef doorgaan tot in 1977. Bij de Juniors brak hij door in het begin van de jaren ’60. In 1963 werd hij kampioen van België bij de Juniors 500cc. Ook bij de Seniors kon hij overwinningen en een pak podiumplaatsen behalen.

Bij de Inters was het vechten voor Henri om een podiumplaats te scoren, hij zat dan ook in een lichting van erg sterke Belgische motorcrossers. Hij reed vele jaren op een Maico maar was ook te zien op ESO en later op een Husqvarna. Op de Zweedse machine reed hij vele jaren bij de Inters. In zijn laatste jaren was hij nog aan het werk op een KTM en zijn laatste wedstrijden betwistte hij op een Suzuki. Van Gilbert Bruynooghe (FMB-BMB) ontvingen we het palmares van Henri Vromans, dat kan je hier nalezen.

Wij wensen de familie en vrienden van Peter (Henri) Vromans veel sterkte toe.