Published On: 26/11/2021

De vintage motorcrossers gaan eind augustus 2022 keuzes moeten maken want net als de Vets MXdN in Foxhill gaat er op 28 augustus 2022 een nieuw internationaal evenement komen in Orp-Le-Grand. Daar wordt de bekende Trophee 875 nieuw leven ingeblazen.

De Trophee 875 was een illustere wedstrijd die in de jaren ’70 en ’80 veel furore maakte met grote namen op de affiche. De opzet was even geniaal als eenvoudig: zet een piloot op de drie machines met een cilinderinhoud van 125, 250 en 500cc en laat zien wie de beste is.

Uiteraard keert de organisatie terug naar het plaats waar de Trophee 875 werd gereden, namelijk aan het circuit “La Petite Gette” in Orp-Le-Grand. Drie rijders per team zullen in de drie klassen 125, 250 en 500cc strijden voor de overwinning. Er komt een vrije training van 10 minuten, een trainingssessie van 15 min. En drie reeksen van elk 15 min. + 1 ronde.

 

 

De vergunningen die worden toegelaten zijn die van de FMB en die van de AMPL, FPCNA, VLM, JMS, FIM en de nationale FM met vergunning. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om de Franse federatie UFOLEP toe te laten. Er zullen ook dagvergunningen kunnen worden afgesloten.

Er zullen maximaal 48 piloten starten in elke categorie en dus zullen er 16 teams kunnen deelnemen. Een deel zal in eerste instantie worden gereserveerd voor buitenlanders. Er zullen klassementen worden opgemaakt in twee categorieën, de 875 EVO Trophee en de 875 Twinshock Trophee.

Er zullen ook nevenreeksen worden geprogrammeerd op dit evenement. Later volgt er meer info over de wedstrijd die zal worden georganiseerd in samenwerking met AMC Orp.

Foto: Paul Weyten