Published On: 15/06/2022

Wil jij kennismaken met de VMCN, ‘Dé Vintage Motocross Club van Nederland’ en heb jij al een tweetakt crossmotor? Schrijf je dan nu ongeacht het bouwjaar van je motor in voor de VMCN “Promotieklasse” en rijd dan mee in Eersel op zondag 26 juni!

We willen met deze promotie klasse de gelegenheid bieden aan rijders met een moderne tweetakt motor om op een aantal wedstrijddagen kennis te maken met onze club (Let wel: het betreft alleen voor TWEETAKT MOTOREN !!).

Wij denken ook dat er daarnaast nog een groep (classic / vintage) motorcrossers is die wij nog missen in onze club. Denk hierbij aan de groep motoren met een monochock vering systeem die buiten het twinshock reglement vallen en niet aan de technische eigenschappen van de Pre 97 ‘Super EVO’ klasse kunnen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Yamaha’s van bj. 77-84, Suzuki’s 81-83, Maico 82-84 en Honda’s 81-85. Dit is zo maar een greep uit deze groep van die motoren.

We willen als VMCN kijken of er animo is voor deze twee klassen en willen dat dit jaar gaan koppelen aan deze promotie klasse. Dat betekent dat deze twee groepen de mogelijk krijgen om op aangewezen wedstrijddagen in deze klasse gezamenlijke te starten. Als er uit blijkt dat er dit seizoen een voldoende animo voor is willen we dat voor het seizoen 2023 verder uit gaan bouwen.

De eerste wedstrijd voor deze promotie klasse was op 1 mei te Boekel en de tweede wedstrijd op 29 mei in Geldermalsen.

Op zondag 26 juni wordt deze klasse voor de 3e keer aan het dagprogramma toegevoegd wanneer we welkom zijn bij MCC De Kempen in Eersel. Later worden hier mogelijk nog meerdere wedstrijden aan toegevoegd.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende link:

Voor deze klasse geld een maximum van 40 rijders en kan bij MCC De Kempen aan worden deelgenomen zowel met een KNMV Basis Sportlicentie als een MON licentie. De minimale cilinderinhoud van de motor is 125cc. De minimale leeftijd is 16 jaar met uitzondering bij deelname met een 125cc motor waarmee de minimale leeftijd 13 jaar is (conform KNMV).