Published On: 11/07/2016

Resultaten van derde (CEC3) wedstrijd in het Duitse Dieskau.

Jan Blancquaert

Jan Blancquaert

Dat de Belgen nog altijd straffe motorcrossers zijn werd uitvoerig bewezen tijdens de derde en laatste race van het ECMO-kampioenschap in Dieskau (D).

In de leeftijdsklasse 70+ was het Oost Oostra die in de totaalstand (Lausitzring + Marum + Dieskau) de meeste punten kon vergaren en zo tot Europees kampioen werd gekroond. In de reeks 50+ stond er werkelijk geen maat op Jan Blancquaert. Hij had nauwelijks tegenstand en werd op overtuigende wijze Europees kampioen Classic Motocross. Hier vind u de resultaten van de wedstrijd in Dieskau. Update! In de reeks 70+ lag de Nederlandse hardrijder Peter Willems nog in strijd met Oostra voor de titel maar Peter crashte  zwaar in de eerste reeks waardoor de titel naar zijn concurrent ging. Hopelijk vallen de kwetsuren mee voor Willems. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe.

De eindstand van dit kampioenschap was bij het ter perse gaan nog niet binnen en heb je nog van ons te goed. Ook volgt er nog een fotoreeks van de wedstrijd in Dieskau. In deze competitie word er ook nog een Classic Motocross des Nations gereden, die gaat door in het Noord-Ierse Ballyblack op zaterdag 17 september. Info vind je op http://www.classicmotorsport.org/