Published On: 12/01/2023

Het samenwerkingsakkoord tussen de BMB (Motorsport Vlaanderen en FMWB) en FAM Vlaanderen voor de wederzijdse erkenning van elkaars motorcross vergunnigen werd verlengd en zal dus ook van toepassing zijn in het nieuwe seizoen 2023.

Motocross rijders in het bezit van een BMB jaarvergunning (Europe Open, Nationaal, Nationaal AMPL, Regionaal FPCNA) zullen met hun vergunning dus kunnen deelnemen aan wedstrijden van een van de bij FAM Vlaanderen aangesloten federaties (VJMO, MCLB en VMCF).

Zij zijn verzekerd met hun BMB vergunning en hoeven geen vergunning 1 manifestatie te onderschrijven. Omgekeerd kunnen motorcross rijders in het bezit van een VJMO, MCLB of VMCF vergunning dus ook deelnemen met hun vergunning aan wedstrijden ingeschreven op de BMB motocross kalender 2023.

 

 

Opgelet, in geval er een wedstrijd voorzien is op de kalender van de federatie waarbij de piloot is aangesloten, kan de piloot enkel deelnemen bij de andere federatie mits het voorleggen van een afvaardiging van zijn/haar federatie. BMB motorcross vergunninghouders sturen hiervoor een aanvraag per e-mail (of contactformulier website) naar het BMB secretariaat, rijders aangesloten bij VJMO, MCLB of VMCF sturen hun aanvraag naar het secretariaat van hun respectievelijke federatie.

Foto’s: Tim Van Echelpoel en Manu Jacques