Published On: 05/06/2015

IMG_0373.JPGKomend weekend (6 en 7 juni) staat er de jaarlijkse cross in Kester op de agenda.  Het wordt opnieuw een tweedaagse en is bovendien een jubileum-uitgave.  Op de Kesterheide wordt voor de vijftigste maal een motorcross georganiseerd en de organisator AMC De Toekomst Dworp werd 50 jaar geleden gesticht. Het gaat opnieuw om een proef voor het Belgisch Kampioenschap Inters ‘Open’ met daarnaast een wedstrijd voor Oude Gloriën. Hierop worden alle rijders uitgenodigd die ooit in Kester op het podium stonden, zowel Belgen als buitenlanders.  Joël Smets, Eric Geboers, Jaak Van Velthoven, Johan Boonen, Peter Iven, Pascal Bal, Patrick Caps, Marc Velkeneers, Manuel Priem, Raymond Heeren, Thierry Godfroid, Marc Eastwood en Danny Theybers zegden reeds toe.  Ook aanwezig maar niet actief op de motor zijn ex-wereldkampioen André Malherbe en zijn rechterhand Jean Claude Lacquaye, Marnicq Bervoets, Daniël Van Bellingen, Gunther Goovaerts, Sven Verbrugge, André Massant, Dirk Geukens, Sylvain Geboers en Gilbert De Roover.

En de pret kan niet op ! Er zijn ook wedstrijden voorzien voor :

Oldtimers Solo : Op zondag en op uitnodiging. (Volzet).  Bekende namen bij de oldtimers zijn Ronny Renders, Eddy Nuyts, Jurgen Van Nooten, Jan Blancquaert, Brik Schelfaut en TV-vedette Franky Van Eecke (Beat Da Bompa’s).

Zijspannen Classic 4Takt : Eveneens op zondag en op uitnodiging.

Vrijetijdsrijders : Op zaterdag. (Volzet) Hier komen we dit jaar tegemoet aan de tientallen rijders die elk jaar de vraag stellen om eens vrijetijdsrijders op het programma te zetten. Velen dromen er van om eens op de ‘Kesterheide’ te kunnen rijden.

In de tent zal een tentoonstelling gehouden worden over 50 jaar AMC Toekomst, met een display van enkele prachtige oldtimer motoren. Het boek “50 Jaar Motorcross In Kester En 50 Jaar AMC Dworp zal ook aangeboden worden (25€).

Dit is de timing voor zaterdag en zondag.  De oldtimers solo, oldtimers zijspannen en de Kesterse Gloriën staan samen met de Inters Open en MX2 in paddock 1.  Dit is het plan van paddock 1.  De ingeschreven oldtimers dienen zich aan te melden in de welcome-office (zaal Parecia, Edingsesteenweg 250, 1755 Leerbeek).  Je dient de opgestuurde groene kaart en je identiteitskaart te laten zien om de benodigde toegangsdocumenten te verkrijgen voor de paddock en de omloop.

Bron: amcdworp.be