Published On: 04/08/2021

Door de afgelasting van de oldtimercross in Koningshooikt is er een mogelijkheid gecreëerd door onze vrienden van de MCLB om nu zaterdag 7 augustus deel te nemen aan hun wedstrijd in Tessenderlo. Voor de oldtimers wordt er een reeks toegevoegd met de vijf reguliere categorieën die apart zullen worden geklasseerd.

De oldtimercrossers hebben dit jaar niet veel geluk want de ene na de andere wedstrijd werd reeds geschrapt. Gelukkig is er dit weekend de organisatie van de MCLB die in samenwerking met de FPCNA een wedstrijd afwerken in Tessenderlo. De vintage motorcrossers krijgen van hen een extra reeks toebedeeld waarbij de vijf reguliere oldtimercategorieën samen rijden maar nadien apart worden geklasseerd. De eerste drie van elke categorie zullen ’s avonds worden gehuldigd in de tent.

U kan de dag zelf (zaterdag 7 augustus) ter plaatse inschrijven tussen 11u30 en 12u in de tent. De training voor de oldtimers is er om 12u30. De eerste reeks wordt gereden om 14u54 en de tweede om 17u58. De huldiging is er vanaf 18u15. Zowel vergunninghouders van VMCF en VLM zijn toegelaten en er is ook een mogelijk om een dagvergunning af te sluiten aan 25 euro.

De vijf oldtimer categorieën

  • Pré 74
  • Pré 78
  • 125cc Pré 80
  • Twinshocks
  • Pré 95

Alle oldtimers zijn verplicht te rijden met hun Mylaps transponder. Het nummer van de transponder geef je dus door tijdens de inschrijvingen. Het GPS-adres: Oosterbergen, 3980 Tessenderlo.

Het uurschema waarbij de oldtimers nog niet zijn toegevoegd.