Published On: 23/06/2016

Geen wijziging in het weerbeeld op korte termijn.

Het zit de oldtimercrossers niet mee dit jaar. De ene afgelasting volgt de andere op en het houd maar niet op. Er zijn reeds drie wedstrijden geschrapt van de kalender (Ranst, Kortessem en Dessel) waardoor we halverwege het seizoen nog maar drie wedstrijden konden rijden voor het Belgisch kampioenschap Oldtimercross BOTC.

De volgende race gaat pas door op 16 juli (Retie) waardoor de piloten alweer drie weken moeten wachten om nog eens aan het gashendel te kunnen draaien. Het uitzonderlijke weer boekte al records wat betreft de hoeveelheid neerslag die er in de maand juni is gevallen. Voor het einde van de maand juni staat deze al in de boeken zijnde de natste junimaand sinds de waarnemingen in 1833. Volgens weerspecialisten heeft dit te maken met een straalstroom die weinig of niet van positie wijzigt waardoor er op korte termijn geen echte weersverandering mogelijk is.

De voorspellers op lange termijn (tot 30 dagen) zeggen dat er de komende twee weken geen verandering komt in ons weerbeeld. Pech voor ons en alle motorcrossorganisaties in België maar het is niet anders. De Nederlanders (die ook al wat natte momenten hadden) komen wel een beetje beter weg hier en daar waardoor wij Belgen af en toe de grens kunnen oversteken om aldaar te gaan crossen. Zo kunnen de oldtimerpiloten nu zaterdag terecht op de prachtige omloop van Lochem waar de Nederlanders wedstrijden houden voor het NK Vintage Motocross VMCN. Voor alle details neem je best contact op met Bart van Dulmen op Facebook of via http://vmcn.mx/