Published On: 04/01/2021

Het Europees kampioenschap Classic Motocross moet net als andere competities lijdzaam toezien hoe moeilijk de komende maanden nog zullen zijn. Toch is er een kalender samengesteld voor dit jaar maar u weet hoe dat gaat in deze tijden: alles is afhankelijk van de pandemie.

De eerste vaccins werden toegediend maar u beseft dat dit een langdurig proces zal worden dat wellicht een gans jaar zal in beslag nemen. De Europese Unie telt 746 miljoen inwoners en die moeten allemaal een spuitje krijgen. In sommige gevallen zijn het er zelfs twee. Bij een vaccinatiegraad van 70% van de totale bevolking spreken de virologen van een kantelmoment waarbij we terug kunnen keren naar een normaal leven.

Er is dus een kalender samengesteld waarbij ECMO maat aandrang meld dat die onderhevig kan zijn aan wijzigingen door de coronacrisis. Hoe dan ook, de Classic Motocross of Nations was in 2021 gepland in het Noord-Ierse Ballsallagh maar de organisatie heeft wijselijk beslist om het evenement op te schuiven naar 2022. Wellicht zit daar de onzekerheid rond de Brexit voor een gedeelte tussen. De Naties zullen dus dit jaar naar Duitsland gaan en meer bepaald naar Culitzsch op 18 september. In april zal de competitie starten met de wedstrijd in Offenbach, ook al in Duitsland.

ECMO kalender 2021

  • 24 maart 2021 Offenbach Duitsland CEC-1
  • 22 mei 2021 Jinin Tsjechië CEC-2
  • 26 juni 2021 Ramonchamp Frankrijk CEC-3
  • 18 september Culitzsch Duitsland CMCdN

Foto: Alberto