Published On: 22/06/2018

Het was geleden van 2016 dat deze wedstrijd plaats vond in het welbekende stadje Namur. Deze Waalse nederzetting druipt van de motorcrossgeschiedenis. Herinner u de prille overwinning van Victor Leloup op de flanken van de Citadel en de duels tussen De Coster en Mikkola in de jaren ’70!

In de jaren ’80 waren de Honda fabrieksrijders Malherbe, Thorpe en Geboers die er vochten voor de wereldtitel in de 500cc. Sweet memories from the past.

De eerste organisatie van Namur Legend dateert van 2013 toen het evenement nog op de legendarische Citadel kon worden gehouden. Nu gaat de wedstrijd van organisator Thierry Materne door aan de andere kant van de Maas waar de organisatie een erg mooie locatie wist te bekomen in 2016. Het circuit ligt in het Naamse gehucht Erpent en heeft een aantal typisch Waalse hoogteverschillen. Op zaterdag zal er een demo plaats vinden met de bekende Amerikaanse elektrische crossmachines van het merk Alta. De motoren die Alta produceert kan je bekijken via deze link. De piloten die zich inschrijven voor Namur Legends hebben de mogelijkheid om deze te onderwerpen aan een testritje op de omloop.

Intussen zijn er 200 piloten ingeschreven voor dit mooie evenement waarvan 53 buitenlanders uit zes verschillende landen. Hieronder zie je alvast een video van hoe de omloop er in 2016 uitzag. Wellicht zal er weinig wijzigen aan de omloop uit 2016 en blijft het een lekker Waalse omloop in de schaduw van de Citadel van Namen. Later lees je meer over deze wedstrijd. Wij van MXvintage zullen op zondag 29 juli aanwezig zijn om beelden te schieten van dit mooi evenement. De organisatie van Namur Legend is nog opzoek naar vrijwilligers om mee te helpen tijdens de wedstrijddag. Alle vrijwilligers ontvangen een t-shirt, een affiche, een inkomticket, een ticket voor een maaltijd en twee drankbonnetjes. Bij interesse stuur je best een mailtje naar  tdmaterne@msn.com