Published On: 03/05/2019

De Michelin Tracker is direct geïnspireerd op de motorbanden waarmee op het hoogste niveau van de wedstrijdsport wordt gereden. Hij is gemaakt voor een groeiende groep motorrijders; namelijk de off-road liefhebbers die een betrouwbare band zoeken om maximaal te kunnen profiteren als ze gaan rijden. De Michelin Tracker voorziet in de behoeften van zowel amateursporters als plezierrijders. Ze willen immers allemaal hetzelfde: een band die geschikt is voor allerlei verschillende soorten terrein.

Met zijn nieuwe loopvlak en opmerkelijke grip, alsmede zijn goede bestendigheid tegen inrijdingen, heeft deze band een voorkeur voor zand, modder en aarde. Maar de Michelin Tracker is ook goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en is ideaal voor Enduro en Trail motoren zoals de Yamaha WR-F 450 of de Suzuki DR-Z 400. Door zijn bestendigheid, prestaties, veelzijdigheid en betaalbare prijs, zal hij beslist een grote groep motorrijders aanspreken die van off-road houden.

Om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende off-road rijders, zijn er veel technologieën toegepast in deze nieuwe band. Zo is veel aandacht besteed aan het profiel: met het versterkte loopvlak biedt het weerstand aan de agressieve off-road rijomstandigheden. De profielblokken, met hun innovatieve ontwerp, zorgen voor tractie en remvermogen in de meest moeilijke omstandigheden. Uitstulpingen tussen de nokken vormen “bruggen” om meer bescherming te kunnen bieden en de weerstand tegen schokken te vergroten. Door de opbouw, met een dubbele karkaslaag, kon het gewicht van de band worden verlaagd terwijl het comfort en de stuurprecisie verbeterden.

 

 

Tot slot is de Michelin Tracker te combineren met Michelin Bib Mousse in vier afmetingen (M15, M18, M22 en M199). Dat zorgt voor extra bescherming tegen lekrijden als men off-road gaat.

 

 

De Beschikbare maten van de Michelin Tracker