Published On: 18/04/2021

Ondertussen is het 10 jaar geleden dat Bell de iconische Moto-10 helm lanceerde met James Stewart. Nu gaat Bell een nieuw tijdperk in met de super geavanceerde Bell Moto 10 Spherical, die gaat nog verder dan het vorige vlaggenschip, de Moto 9 Flex. Een limited edition van de Moto 10 is vanaf vandaag te koop.

Sinds jaar en dag is het Amerikaanse Bell één van de referenties in het topsegment voor mx-en offroad helmen. Als de helmsponsor van o.a. Cooper Webb, Eli Tomac, Dylan Ferrandis en het Rockstar Energy Husqvarna MX2 team met nieuws voor de dag komt, kan je er van op aan dat het groots is!

De Moto-10 is dan ook Bell’s meest technisch geavanceerde helm ooit. Al hangt daar ook een fors prijskaartje aan. De nieuwe Bell Moto 10 Spherical LE kost namelijk 899€

De Bell Moto-10 in een notendop

 • Ontworpen om lineaire energie te absorberen
 • Maar vooral om het hoofd te beschermen bij rotatiekrachten met gemiddelde en hoge snelheid
 • De eerste off-roadhelm Spherical™-technologie ontwikkeld in samenwerking met het Zweedse onderzoeksbureau achter MIPS
  De Spherical technologie moet de de resterende schokgolven verminderen, terwijl de overdracht naar de hersenen wordt geminimaliseerd.
 • Lager gewicht zonder afbreuk te doen aan de beschermende kwaliteiten
 • Buitenschaal van 3K carbon dat zeer schokabsorberend is en veel ventilatie toelaat dankzij bolvormige kanalen
 • Nog meer optimalisatie van luchtstroom door  het Thermal Exchange Airflow System™ (T.E.A.S.). De lucht wordt in de helm gezogen en vervolgens uitgestoten door de zij- en achterextractors.
 • NMR zijbumpers. Twee NMR-bumpers (No Missed Races) aan weerszijden van de helm, gemaakt van geëxpandeerd polypropyleenschuim, drukken samen onder belasting en keren dan terug naar hun oorspronkelijke vorm. Hierdoor worden kwetsuren veroorzaakt door de helm (zoals sleutelbeenbreuken)  verminderd.
 •  Net als de vorige modellen heeft de Moto-10 een vizier van het Flying Bridge™-type met twee bevestigingspunten. Dit zorgt voor flexibiliteit en verbetert tegelijkertijd de luchtstroom door de helm. Met de twee sluitingen kan het vizier schokken opvangen en omhoog komen wanneer dat nodig is. Anderzijds verbetert het vizier de luchtstroom rond de helm, door de stromen naar één van de vier bovenste ingangspunten van de helm te leiden.
 • Interieur met Virus CoolJade stof. De Moto-10 profiteert van schuim dat bekleed is met een stof gemaakt door Virus en gebruik maakt van CoolJade technologie. Deze stof neemt uitstekend vocht op en houdt de helm langer net. Daarnaast zorgt CoolJade voor een gevoel van koelte, wat bijzonder doeltreffend is bij warm weer.
 • Méér ruimte voor brillen. De Moto-10 is geschikt voor de grootste brillen op de markt. Ontworpen om perfect aan te sluiten.

Kenmerken:
– Gesegmenteerde schaal – gemaakt van 3K koolstofvezel – 3 schaalmaten.
– Shell met Spherical technologie van MIPS om de restenergie van ‘n impact op te vangen.
– EPS schaal, 3 maten voor een perfecte pasvorm voor alle maten.
– Zijbumpers aan de onderzijde van de helm: NMR
– Geregistreerd ventilatiesysteem: Thermal Exchange Airflow System™, voor een maximale luchtstroom.
– Verstelbaar vizier, geregistreerd systeem: Flying Bridge Visor, met ventilatiekanalen.
– Grote ruimte voor integratie van motocrossbrillen – panoramisch zichteffect.
– Binnenschuim met het exclusieve MagnaFusion™ veiligheidssysteem
– Naadloos kopstuk – hitte geseald
– MERS noodsysteem voor snelle ontkoppeling
– Virus™ CoolJade binnenzijde, stof met antibacteriële vezels, uitneembaar en wasbaar.
– Double-D kinbandsluiting, veilig en snel.
– Gewicht: 1450 gr (+/- 50 gr) in maat M.
– Helm 5 jaar garantie, voldoet aan DOT en ECE normen.
– Geleverd met een draagtas
– Inbegrepen bij de gelimiteerde lanceringsserie: productienummer x/1000; reservevizier; verzamelaarsboekje; 3D Moto-10 Limited Edition sticker
– 2205 homologatie

Maten: S tot XL
Prijs: 899 euro, adviesverkoopprijs

Opgelet van de de Bell Moto-10 Spherical LE worden er slechts 1.000 gemaakt! Daarvan komen er slechts 384 naar Europa. Elke helm zal echter individueel genummerd zijn, bovendien haal je een ongeëvenaard hoogwaardige helm in huis. Contacteer jouw Bihr verdeler voor meer informatie.