Published On: 20/03/2022

In het weekend van 23 tot en met 26 september zal er in het Britse Hawkstone Park voor het eerst de “World Vets Motocross 2022” worden gehouden. Het is een totaalevenement voor rijders en toeschouwers.

Het wordt een weekendje vol met motorcross, actie en entertainment en een prijzenpot van maar liefst £10,000! Er zal een camping beschikbaar en er wordt een livestream opgezet zodat iedereen de MXoN in Redbud, USA kan meevolgen op grote schermen. Er zal een ruilbeurs worden opgezet voor onderdelen en motoren en er komt een voorstelling van de 2023 motorcrossmodellen. Overal vindt je er drank, eetstandjes en livemuziek.

De World Vets Motocross 2022 is een leuk veteranen-evenement dat de kans biedt om Hawkstone Park te rijden op elke motorfiets met raceklasses die worden bepaald door leeftijdsgroep. De diverse reeksen zijn dus gebaseerd op de leeftijd van de rijder en niet die van de motor. De wedstrijd staat open voor internationale rijders en per categorie worden er 45 rijders toegelaten aan het starthek. Er is ook een Matt Murphy Memorial race voor Twinshock motoren (elke cilinderhoud toegelaten) waaraan rijders van alle leeftijden kunnen deelnemen.

De reeksen:

Pro Expert

Age Group 25-35
Age Group 36-40
Age Group 41+
Age Group 51+

Intermediate/Novice

Age Group 25-35
Age Group 36-40
Age Group 41+
Age Group 51+

Alle info over de World Vets Motocross 2022 in Hawkstone Park vinden jullie terug op hun website of Facebookpagina.