Published On: 08/02/2017

Mylaps transponders zijn uitsluitend online te bestellen.

Piloten die voor het eerst mee gaan doen aan de motorcross-competitie zullen om aan het kampioenschap te kunnen deelnemen een transponder moeten aanschaffen. Dat is bij de BOTC niet anders. Een tijdje geleden berichten we al over het feit dat de wereld van de elektronica onderhevig is aan wijzigingen die mekaar in snel tempo opvolgen.

Vorig jaar is Mylaps begonnen met de uitrol van een nieuwe transponder waarbij de oude oranje (AMB) transponder langzaam aan gaat verdwijnen. De nieuwe transponder kreeg een aantal nieuwe functies die we al in een eerder bericht toelichtte en hij is perfect compatibel met de oude registratiesystemen. Ook de aanschaf kreeg een update. Het essentiële kleinood is nu alleen nog te bestellen via de officiële website van Mylaps. Om u wegwijs te maken in deze materie lopen we even door de procedure.

  1. Ga naar www.mylaps.com en klik naar de pagina “shop”. Zoek naar “X2 TRANSPONDER MX” en druk op “lees meer”. Let op: De MX transponder heeft een oranje logo, de andere kleuren rood en geel werken niet op een motorcross. Scroll naar beneden. Indien je een batterij op je motor hebt (nauwelijks van toepassing voor onze oldtimers) vink je “Ja, ik wil de Direct Power upgrade” aan. Dan laad je transponder op tijdens het rijden.
  2. Kies je looptijd van je abonnement onderaan de pagina. 91€ voor 1 jaar, 128€ voor 2 jaar en 227€ voor 5 jaar. De prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief verzending. Dat kost 13,42€ voor België. Druk op “Koop nu” en je wordt automatisch doorverwezen naar de betaalpagina. Kijk daar je bestelling na en als alles ok is druk je op de blauwe knop “continue to checkout”.
  3. Nu moet je eigen gegevens intikken en kom je daarna terecht op de betaalpagina. Hier kies je de betaalwijze (Visa, Mastercard of Bancontact) en werkt deze af zoals op de pagina gevraagd. Druk op de knop “Place order” om de betaling uit te voeren. Je bestelling wordt aan huis geleverd binnen enkele dagen.

Is de looptijd van je abonnement bijna verstreken dan krijg je automatisch een bericht van Mylaps om deze eventueel te verlengen. Alle info over de transponder zelf vind je op de site van mylaps of hier.