Published On: 06/06/2017

Verslag van VMCN-wedstrijd te Noordeloos

Foto: Mieneke Broekhof

Nol Bikker uit Noordeloos had al jaren een missie;  Een motocross organiseren  bij hem in de buurt, liefst een classic cross. En als deze fanatieke Kawa-dealer iets in zijn hoofd heeft, dan gaat het gebeuren ook. 

Het recept:  Men neme een groot weiland,  schuif daarop een soort van stadion/mickey Mouse baan, plaats een grote biertent, neem een superenthousiaste omroeper en zorg dat alles in goede banen  geleid wordt.  Het resultaat was enkele duizenden toeschouwers die licht verwonderd rondkeken naar de oude classics, twinshokkers en Gebben-Kreidlers, afgewisseld met het moderne Husky- geweld van de familie Advocaat.  In de dagen voor de wedstrijd was er wat ontevreden gemompel over het kleibaantje, teveel stenen, te smal enz. Maar de mannen van de VMCN hebben op zaterdag en maandag samen met Nol Bikker nog wat kleiplooien gladgestreken , wat uiteindelijk een prachtige classic-crossdag opleverde. Er zou niet ingehaald kunnen worden? Nou, het was wat lastig, maar ook hier kregen de beste stuurlui het wel degelijk voor elkaar. En Nol zou Nol niet zijn als hij niet een regiment oude Kawa’s uit de schuren opscharrelde, zodat in bijna elke klasse wel een “Nol Bikker”shirt rondreed, the master himself op een (nieuwe?) 125 Kawa uit 79.

Foto: Mieneke Broekhof

De spits werd afgebeten door de klasse pre90/95 en natuurlijk waren dezelfde matadoren weer voorin te vinden. Jeffrey Buitenhuis moest er hard voor werken, stond af en toe wat te wild op het kawa-gas, kwam zelfs nog ten val, maar wist uiteindelijk  beide manches te winnen. In de eerste manche zat Martijn vd Veen vlak achter hem en in de tweede  zette Alwin Takman de laatste 2 rondes nog flink druk. Voorzitter Bart van Dulmen werd  2x vierde en secretaris  Thijs Keustermans keurig zesde in de eindstand, zijn beste resultaat totnutoe, wellicht te danken aan een alcoholvrij weekend?

Bij de classics was de opkomst magertjes, door een EK wedstrijd telde deze wedstrijd niet mee en het was duidelijk dat ex twinshokker Jan Schapendonk van niemand iets te duchten had vandaag. Meeste respect wellicht voor Martin Karsmakers, die keurig zijn 150 kilo zware Triumph Metisse rondreed door de korte bochten, ga er maar aanstaan!

De classic 50 cc was weer een daverend spektakel, opgevoerd door “boswachter”Rob Teunissen en inter-rijder Rene Albers. Echt op haren en snaren joegen ze hun  Kreidlers door de klei en het behendig manouvreren om de achterblijvers zou uiteindelijk het verschil maken. Daardoor kon Rob de eerste manche winnen, maar was Rene in de tweede manche een maatje te groot, maar spannend was het, en hard ging het!  Geert Breemer bracht zijn snelle Sachs twee keer als derde binnen en oud-topper Gerard Zundorf  moest alles uit de kast rijden om twee maal als vierde te eindigen.

Foto: Mieneke Broekhof

17 rijders stonden aan de start bij de klasse 50- twinshock en mede door zijn rustige en technische rijstijl wist Rudi Takman als eerste te eindigen in de eerste manche , voor Jurgen Schreurs op zijn veel oudere, maar goed geprepareerde CZ en de jonge, fanatieke Dave Xhofleer op zijn snelle Maico. In de tweede manche won Dave voor Rudi, dit na een strakke inhaalactie.  Schreurs ging iets te enthousiast op het gas en schoof onderuit , waarna hij nog zesde werd. Viertakttoppers Nico Groot en Maiki Vossenberg hadden het niet zo naar hun zin op dit kruipdoor-sluipdoor circuit.

Bij de afsluitende 50+ twinshockklasse  reed Suzuki-man  Johan Pieper tweemaal onbedreigd naar de overwinning, voor  Michel Paulussen en Stef Willems die beiden een keer 2 en 3 werden.  Regerend kampioen Fokke Tuik had moeite met inhalen en mede door het maken fouten werd hij tweemaal vierde, iets beneden zijn stand.  Organisator en grote man van dit evenement, Nol Bikker werd tiende in de eindstand, maar of hij daar nou erg mee zat…..