Published On: 10/05/2022

“Namur Legend” is terug in 2022 (za 30/7 en zo 31/7) en heeft de toestemming om een optocht van oldtimermotoren te organiseren, ter gelegenheid van de inhuldiging van de Memorial van de motorcross in Namen.

Een motorcrossfan hoeft er niet aan herinnerd te worden dat de Citadel van Namen gedurende verschillende decennia (1947 tot 2007) het decor was van waarschijnlijk de beroemdste motorcross ter wereld! De GP 500 in Namen werd beschouwd als het “Monaco van de motorcross”, d.w.z. het legendarische, niet te missen evenement waarvan alle rijders droomden om het ooit aan hun prijzenlijst toe te voegen. Dit is met name gebeurd door Cédric Melotte, een in Namen geboren Belgische rijder. In 2003 kon hij de legendarische race winnen na een lang, bijzonder close en mooi gevecht met Javier Garcia Vico.

Jammer genoeg werd het mythische evenement sinds 2007 niet meer georganiseerd. Maar we konden ons opnieuw verheugen toen enkele jaren later het evenement “NAMUR LEGEND” het licht zag, onder de leiding van Thierry Materne, voor wie het opzetten van een vintage motorcross al snel een prioriteit werd.

 

 

Namur Legend werd gehouden in 2013, 2016 en 2018, op een prachtig klein natuurlijk circuit, speciaal aangepast aan oldtimermotoren, in Erpent, in de buurt van de plaats van weleer en op het grondgebied van Namen. Toen kwamen de moeilijke jaren … de gezondheidscrisis … en een bittere strijd om de vernieuwing van de onmisbare vergunningen te verkrijgen.

 

 

Daarom klinkt dit “NAMUR LEGEND 2022” nu al als een echte overwinning, door zich te vernieuwen rond een INTER-NATIE, maar ook door de huidige editie 2022 te koppelen aan de inhuldiging van een Motocross Memorial, op de Esplanade van de Citadel, door het houden van een optocht van oude motorfietsen die voor iedereen toegankelijk is (mits inschrijving / zie hieronder), die gehouden zal worden op 30 juli 2022 en die zich zal verplaatsen van de site in Erpent tot aan de Citadel.

Indien u aan de optocht wenst deel te nemen, vindt u hier de link naar de informatie- en inschrijvingsprocedure.

Voor alle andere informatie per e-mail: tdmaterne@msn.com

 

 

Het evenement is democratisch en voor iedereen toegankelijk. Er zullen ook andere activiteiten plaatsvinden (tentoonstelling van opmerkelijke motorfietsen, onderdelenruil) en er zal ook aandacht worden besteed aan elektrische motorfietsen en ATV’s.

Tekst: Manu Jacques en Danny Hermans