Published On: 30/07/2018

Niet toevallig is gisteren 29 juli MXVintage 2.0 online gezet. Er was gisteren ook de grootste vintage motorcross van het land met Namur Legend en dat hebben we bewust laten samenvallen. Jullie favoriete site ontstond op 1 maart 2015 en was meteen een succesnummer. Bij de start was het het de officiële informatiebron van het Belgisch kampioenschap oldtimercross (BOTC) maar het werd gaandeweg veel meer dan dat. De website bracht nieuws over alles wat er reilt en zeilt in de wereld van de motorcross zoals, reportages, foto’s, video’s, de motorcrossgeschiedenis, techniek, straffe verhalen en dergelijke. Het was blijkbaar een gat in de markt want in 2016 en 2017 kende MXVintage een stevige groei. Ook in de eerste helft van 2018 zette deze positieve evolutie zich verder en kwamen er een pak lezers bij.

Daarom werd er besloten om een stap verder te gaan met de website. Er werd een samenwerking met MXMag.be op touw gezet. Zowel qua uitzicht als qua aanpak is de gelijkenis met MXMag treffend, dat is geen toeval. L&O Partners, het bedrijf achter MXMag, stond immers in voor de ontwikkeling van de website. In de titel boven deze tekst maken we gewag van een nieuw jasje maar eigenlijk spreken we hier over een nieuw maatpak. Ook op redactioneel vlak gaan MXVintage en MXMag nauw samenwerken. Steeds meer jongere piloten ontdekken de leuke kantjes vintage motorcross en daar willen we zeker op inspelen met een frisse, kwalitatieve website die ook technisch helemaal mee is met de tijd. “We hebben nog heel veel ideeën om onze bezoekers op de hoogte te houden, deze nieuwe site is dus alleen maar het startschot!”

MXMag hoofdredacteur Tom Jacobs hierover: “Er is ontzettend veel passie voor oude crossmotoren in België en Nederland en daar wilden we graag op inspelen. MXVintage heeft een trouw publiek opgebouwd en ze staan zelf midden in de actie. Daarom was het voor ons  logisch om met MXVintage samen te werken. Naast de actualiteit op het vlak van vintage motorcross zal de site ook aandacht besteden aan de geschiedenis van motorcross, supercross en enduro. Op die manier zullen ook jongere fans in aanraking komen met de rijders, persoonlijkheden en motoren die bepalend zijn geweest voor onze sport.”

De lancering van MXVintage 2.0 is de start in een nieuw hoofdstuk in motorcrossberichtgeving. Samen met de redactie van MXMag maken wij elke dag een lekker brokje vintage motorcrossnieuws voor u klaar. Laat het u smaken!