Published On: 30/06/2024

Op 27 en 28 juli wordt de MXGP of Flanders gereden op het zwaarste circuit ter wereld: de Heeserbergen in Lommel. Met de sterke Belgen Liam Everts, Lucas en Sacha Coenen wordt het een onvergetelijke race naar eeuwige roem. Bovendien zullen vele ogen gericht zijn op de wederoptredende Jago Geerts.

 

 

En daar zijn de belgen weer

Noem twee broers aan de top in de motorcross? Kenners denken dan meteen aan de Australische Lawrence broers of vroeger Christophe en Sébastien Pourcel. Sacha Coenen zorgde in Letland echter voor een stunt van formaat. Samen met z’n tweelingbroer Lucas stond hij namelijk op het podium van de MX2 in de GP van Letland. Voor de 17-jarige Sacha was het zijn eerste GP zege. Dat het geen toeval was toonde hij de week erna, door de Grand Prix in het Italiaanse Maggiora te winnen!
Wist je trouwens dat de laatste 7 MXGP-wedstijden gewonnen werden door Belgen?

 

 

Liam Everts stak dan weer zijn neus aan het venster door de extreem modderige GP van Portugal op zijn naam te schrijven. Twee weken voordien won hij ook al de GP van Trentino in het noorden van Italië.

Jago Geerts begon zijn eerste seizoen in de koningsklasse in mineur. Hij crashte al vroeg tijdens de wedstrijd in Argentinië en en keek uit naar een lange revalidatie. De Balenaar zit intussen weer op de motor en zal er zeker bij zijn in het zand van Lommel.

 

Vroegboekers gaan voor de holeshot

Wie z’n MXGP Flanders-tickets koopt vóór 1 juli krijgt nog steeds 5 euro korting, nà 1 juli is de korting beperkt tot € 2,5.
Ter herinnering: Bij MXGP of Flanders zijn zowel de parking als toegang tot de paddock inbegrepen. Bovendien zijn de prijzen zoals vermeld op de website ook effectief wat je betaalt: géén administratie-of verwerkingskosten. Bestel jouw ticket nù online via onze website: https://mxgpflanders.com/tickets/