Published On: 24/06/2024

Het laatste nieuws is echt hartverwarmend! De Belgische Motocross blijft één grote familie! Onze recente publicatie over de moeilijkheden van de Motocross de Nismes en onze vrees voor de toekomst van het legendarische Circuit Saint-Joseph, hebben heel wat emoties losgemaakt in de motorcrosswereld en lijken een golf van solidariteit teweeg te brengen. We kunnen wel zeggen dat er licht is aan het eind van de tunnel.

Claude Danis, voorzitter van AMC Eau Noire Nismes, nam gistermiddag contact met ons op. De zaken gaan nu de goede kant op en er wordt hard gewerkt aan oplossingen om het Motocross Festival, georganiseerd door L’AMC Eau Noire Nismes, dat op 7 en 8 september plaatsvindt op het Circuit Saint-Joseph in Nismes, in stand te houden. We moeten nog wachten op de bevestiging en alle nodige controles, maar dankzij iedereen die heeft toegezegd om te helpen bij deze organisatie, is het optimisme terug en gaan we vooruit! Hartelijk dank aan de ketting van solidariteit die in gang is gezet!

Ons Belgisch Oldtimers Motocross Kampioenschap (BOTC) kan alleen maar blij zijn met dit bemoedigende nieuws en houdt nog steeds vast aan de 5 Oldtimers categorieën, die op zaterdag 7 september op het programma staan, voor dit niet te missen evenement van het seizoen. Ook de andere programmaonderdelen van dit uitzonderlijke weekend zullen de omleidingen naar Nismes meer dan waard zijn!

Tekst en foto: Manu Jacques