Published On: 10/11/2017

Heemkundige kring Wotra Neeroeteren verzamelde foto’s van crossende inwoners.

Jef Teuwissen

Rubberman Jef Teuwissen
Foto: wotra.be

In deze donkere dagen moet een mens zich bezig houden met leuke dingen. Dat is niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen kijken uren naar kookprogramma’s maar wij surfen op het net op zoek naar onze rijke motorcrossgeschiedenis.

In de provincie Limburg is heel wat van die bewuste geschiedenis geschreven en de gemeente Neeroeteren speelt daar geen geringe rol in. De Heemkundige kring Wotra, een groep vrijwilligers uit dezelfde gemeente verzamelden een pak foto’s van hun crossende gouwgenoten. Puur toevallig kwamen wij hun mooie webstek tegen en op een bepaalde pagina viel plots heel erg veel leuks te zien. Een industriële hoeveelheid foto’s werd er verzamelt als eerbetoon aan een rijk motorcrossverleden. Uiteraard spelen de namen Everts en Teuwissen een hoofdrol in dit overzicht maar ook veel andere namen passeren de revue.

Leo Gijzen Foto: wotra.be

Er wordt al meer dan 65 jaar aan motorcross gedaan door deze sportmannen en het is een huzarenstuk om daar zoveel beeldmateriaal van te verzamelen. Ook zijn er fantastische video’s te zien op de website van Wotra. Onze avond kan alvast niet meer stuk. De foto’s van crossend Neeroeteren vind je via deze link. Ook op deze site gevonden: Een overzicht van de loopbaan van jef Teuwissen die je kan lezen via deze link. Deze is geschreven door Leopold Nouwen. En alsof dat nog niet genoeg is kan je het levensverhaal hier nalezen over Leo Gijzen, de allereerste motorcrosser van Neeroeteren.

Harry Everts

Harry Everts op Bultaco Foto: wotra.be

Dank aan de Heemkundige kring Wotra voor de toelating tot publicatie.