Published On: 16/05/2020

Er beweegt heel wat in off-road land ondanks de coronaluwte. Motomondo, dat al Benelux invoerder is voor Royal Enfield, Mash en Hyosung en agent voor MV Agusta is vanaf deze week ook invoerder voor Rieju. Het Spaanse merk heeft zowel 50cc tweetaktjes, viertakt 125cc’s en de elektrische Nuuk Electric.

Rieju levert een groot scala aan 125cc motorfietsen die in de nieuwe anderhalve meter samenleving ook stuk voor stuk individuele mobiliteit bieden maar wel met een eigen identiteit. Met 86 jaar geschiedenis, een jaarproductie van zo’n 20.000 motoren een een mooi palmares op het vlak van lichte off-road motoren zijn de Spanjaard duidelijk niet aan hun proefstuk toe.

Bovendien zal het merk uit Girona zich voortaan nog meer op competitie richten. Door de recente overname van de GasGas enduromodellen keert Rieju namelijk terug naar de sport met een 300cc wedstrijdklare tweetakt enduromotor. De MR 300 (foto boven) zal als 2021 model in de komende weken leverbaar worden.

Het bromfietsgamma is op te delen in een sportief gamma en een gamma dat zich meer richt op mobiliteit. Het sportieve 50cc gamma bestaat uit Supermotard, Enduro, Racer en Naked modellen. De urban Bye Bike (die  geleverd wordt als 25km/u en 45km/u) koppelt dan weer gebruiksgemak aan een scherpe prijs met een heel eigen gezicht en lage verbruiks-en onderhoudskosten.

De overname van de distributie van Rieju door MotoMondo gebeurt  in goed en de prijzen van vrijwel alle modellen zullen gelijk blijven. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de website maar de Facebook pagina vind je hier. Voor het actuele aanbod kan je ook terecht op www.rieju.es/en

Foto’s: Rieju