Published On: 25/06/2019

Samen met kompaan Marc Herremans -op de handbike- en gesteund door familie en vrienden ging Joël Smets afgelopen weekend de strijd aan met de beruchte Mont Ventoux. Om geld in te zamelen voor “To Walk Again” ging de vijfvoudige wereldkampioen motorcross de uitdaging aan om de 1909 meter hoge berg achterwaarts op te fietsen. Smets kwam, zag en overwon!

In 2006 hadden Joël Smets en ex-triatleet Marc Herremans – samen “Team Averechts” de mythische Mont Ventoux al eens succesvol beklommen ‘in z’n achteruit’. Speciaal voor zijn 50ste verjaardag deed de Red Bull KTM sportmanager dit huzarenstukje nog eens over. Voor de gelegenheid was zijn fiets overigens licht aangepast. Lees: een omgekeerd zadel, en twee spiegels op de plaats waar normaal het zadel staat.

Joël Smets: “Ik ben zo blij dat we het geflikt hebben! De laatste paar kilometers waren écht moordend, zo steil, niet te geloven. Op het laatst ging ik trager dan wandelsnelheid maar opgeven was geen optie.” Ook krachtpatser Marc Herremans toonde nog maar eens dat hij uit juiste topsporthout is gesneden. Alleen op de kracht van zijn armen hijste de voormalige Ironman wereldkampioen en tweevoudige Belgische kampioen triatlon zich op de “kale berg”. “Op de top met een topper,” liet Herremans deze namiddag via Instagram weten nadat hij met zijn goede vriend na bijna 4u en 30 minuten zwaar labeur eindelijk het observatorium bereikte.

De stunt van Marc en Joël vond tegelijk plaats met het jaarlijkse Mon Ventoux Challenge fietsevenement van Sporta waarmee al duizenden enthousiaste fietsers hun grenzen verlegden. Die Mon Ventoux vond vandaag voor de 15de keer plaats.

Wie “To Walk Again” nog wil steunen, kan hier terecht via de speciale donatiepagina. Lekker makkelijk en meer dan 120 mensen het hart op de juiste plaats gingen jou al voor 😉 Marc en Joël, van harte proficiat vanwege de hele MXVintage redactie!