Published On: 23/05/2017

Onnavolgbare Duitse oldtimercross met kunstlicht en vuurwerk!

Samen met de motorcross der Naties voor Veteranen in Farleigh Castle behoort de zogenaamde “Flutlichtmotocross” in het Duitse Kleinhau tot de topevenementen in de vintage motorcross. Nu vrijdag 26 mei gaan honderden oldtimers van start in de legendarische wedstrijd op het circuit “Am Raffelsberg”. Wie er ooit gereden heeft weet dat dit circuit er eentje is met veel hoogteverschillen en best een uitdaging. De piloten komen vanuit gans Europa afzakken naar het dorpje nabij de gemeente Düren.

Traditioneel staan er een pak Belgen en Nederlanders aan de start en dat zal dit jaar niet anders zijn. In verscheidene oldtimercategorieën met solo’s en zijspannen zal er gestreden worden voor de gegeerde bloemen die pas ’s nachts om 01u40 zullen worden uitgereikt in de feesttent. Diezelfde tent is al een attractie op zich. Het feestgedruis is traditioneel op zijn “Duits” en dus wordt er niet gekeken op een liter gerstenat. De wedstrijden starten om 18u10. Gelieve u tijdig aan te melden voor de inschrijvingen en de technische controle want er wordt zoals altijd een strak tijdschema gehanteerd.

Vuurwerk en kunstlicht

Om 22u50 is er 20 minuten pauze en wordt er een spectaculair vuurwerk afgeschoten boven het circuit en dit op de tonen van prachtige elektronische muziek. Vanaf de schemering zal de omloop worden verlicht en dat geeft wel een erg speciale sfeer aan de wedstrijden. MXvintage zal er ook zijn om de nodige plaatjes en video’s te schieten. Die serveren wij u samen met de resultaten volgende week hier op de site. In het rennerspark (zoek de BOTC/MXvintage-vlag) zal je T-shirts en stickers kunnen aanschaffen ter ondersteuning van deze site. De timing van de 28ste Flutlichtcross op vrijdag vind je hier. De cross meevolgen op je autoradio kan in het rennerspark. Hiervoor moet je afstemmen op 94,6 Mhz. Het digitale programmaboekje kan je hier downloaden, vanaf pagina 27 vind je de deelnemerslijsten. Kleinhau ligt op 47 km rijden voorbij Aachen. Het GPS-adres is: Brandenberger Weg, 52393 Hürtgenwald.