Published On: 11/10/2019

Eergisteren is voormalig motorcrosser Micky Dymond zwaar ten val gekomen tijdens een fietstochtje samen met zijn vrienden David Bailey en Steve Weidler.  Het drietal was nog maar net vertrokken voor een fietstochtje in het Californische Yorba Linda. Precies op het moment dat hij zijn hand verwijderde om een ​​aanpassing aan het stuur te doen, raakte hij iets en ging zijn voorwiel onder hem vandaan.

Hij kwam op het hoofd terecht en was buiten bewustzijn voor 5 à 10 minuten. De hulpdiensten werden gebeld en Micky werd afgevoerd naar een intensive care-afdeling van een ziekenhuis in de buurt.

De dokters hebben drie hersensletsels gevonden waarvan er intussen twee gestopt waren met bloeden. Er is geen schade gevonden aan de wervelkolom. Verder heeft hij enkele gebroken ribben en kneuzingen over het ganse lichaam. Hij blijft op intensive care tot als de bloeding in het hoofd is gestopt. Mickey Dymond word voorlopig alleen wakker gemaakt om medicatie toe te dienen. Hopelijk komt er in de komende dagen positief nieuws over zijn gezondheid.

Mickey Dymond was destijds een snel rijzende ster want hij had maar een kleine twee jaar nodig om van een beginneling door te stoten naar de top. In zijn beginjaren reed hij voor exotische merken zoals Maico. Hij won twee AMA National titels (1986 en 1987) aan boord van een Honda. Hij won ook nog de Pikes Peak Hill Climb in 2005 en was een erg verdienstelijke rijder in de Supermotard. Hij schreef ook een boek met de titel “The Legends of the Road: Where physical limits meet faith and pride”. Het gaat over zijn tocht op de fiets dwars door Amerika samen met zijn vrienden Jeff Ward, David Bailey, Doug Henry en Ben Bostrom. Dymond zou dit weekend de Superbiker race in Mettet bezoeken.

Foto intro: Gino Maes