Published On: 05/07/2024

De RSP Classic VMXIT wordt gereden op 5 en 6 oktober op het MXGP-circuit van Arco di Trento. Net als voorheen kunnen Maico-rijders vanuit alle windhoeken meestrijden voor de Portelli Trophy.

Basilio Portelli was destijds de Italiaanse Maico-importeur en deed het merk opleven in de jaren ’70. Portelli overleed in 2019 en nu is zijn naam aan de trofee verbonden. Maico-piloten kunnen meedoen in de twee twinshockreeksen tijdens de RSP Classic VMXIT.

In klasse 3 (tot 59 jaar) en klasse 4 (+60 jaar) kunnen de Maico-rijders strijden om deze trofee te bemachtigen. Inschrijven voor de RSP Classic kan je doen via deze link. Druk daarna op de pagina ‘Pre Registrations’.

Tijdens de eerste editie van de RSP Classic won Alessandro Daverio de Portelli Trophy op een Mega 2 van 1981. In 2022 wonnen de Fransman Jonathan Beaulieu (-59) en de Italiaan Walter Chiappa (+60) de trofee.

 

 

De derde editie van de RSP Classic VMXIT wordt op 5 en 6 oktober gereden. Ook zullen er een aantal Belgen aan de start staan waaronder een driekoppig Team Belgium. Die worden later deze week bekend gemaakt.

Foto’s: RSP Classic