Published On: 04/09/2017

Half seizoen verslag van bekend Maico Oldtimerteam Transverhaegen.

Ivan Van Den Broeck

Op 08/04/17 te Haacht-Tildonk werd het seizoen 2017 van het Belgian Oldtimer Championship (BOTC) op gang getrokken. 18 wedstrijden van het Belgisch kampioenschap met oldtimer motoren stonden op de kalender. Stand van zaken nu eind augustus met nog 4 wedstrijden te gaan.

Eddy Nuyts

Het Maico MX Team Transverhaegen, onder toeziend oog van de teamboss Walter Verhaegen, begon aan het seizoen met volgende rijders: Ivan Van Den Broeck (nr 7) bij de klasse pré 77 +55 jaar;  Jani Adamandopoulos (nr 75) bij de klasse twinshocks -50 jaar en Peter Driessen (nr 6) bij de klasse twinshocks -50 jaar. De rijders Eddy Nuyts en Kenny Nuyts konden niet beginnen aan het seizoen wegens operaties die een langdurige revalidatie vergden.

Teammanager Walter Verhaegen zorgde weer voor ondersteuning met de hulp van de volgende sponsors: transport- en distributiebedrijf Transport Verhaegen, olieproducten Denicol Lubricants, bandencentrale Lubaco, verkoop en onderhoud bedrijfsvoertuigen Gregoor Iveco, reclamebedrijf GG Design, luchtfilters Twin Air, onderdelen voor vrachtwagens Beneparts bvba, restaurant De Engel en draai- en freeswerkbedrijf APM. Met dank aan deze mensen vanwege het ganse team.

Peter Driessen

De wedstrijden dan. Ivan Van Den Broeck ging als vanouds van start. Hij reed weer enorm snel en won meestal beide reeksen in zijn klasse. Behoudens enkele pechgevallen won Ivan tot nu toe bijna alle wedstrijden en is dan ook goed op weg om de Belgische titel binnen te halen.

Bij de twinshocks begon Peter Driessen ook prima aan het seizoen en won ook bijna alle wedstrijden in zijn klasse tot nu toe, behoudens een pechgeval. Ook Peter kan zijn hand al uitsteken naar de kampioenentrui.

Jani Amandopoulos

Jani Adamandopoulos moest in 2016 de draad terug oppakken na een zware kwetsuur in 2015 met een lange revalidatie. Hij handhaaft zich in 2017 bij de eerste tien in zijn klasse niettegenstaande hij enkele wedstrijden miste. Jani begint zich steeds beter in zijn sas te voelen op de motor naarmate het seizoen vordert en reed al enkele sterke reeksen. Dit leverde onlangs in Kampenhout zelfs de 3de podiumplaats op.

Eddy Nuyts kreeg groen licht van de dokter halfweg het jaar en startte opnieuw bij de twinshocks +50 jaar begin augustus, zonder enige voorbereiding en met wat gebrek aan vertrouwen en conditie. Toch kon hij al enkele podiumplaatsen behalen en kan hopelijk het niveau nog wat opkrikken.

Kenny Nuyts daarentegen zal vermoedelijk niet meer in actie komen in 2017. Weekendwerk en de revalidatie die nog maar pas is beëindigd verhinderen dit.

We kijken uit naar de laatste races en het team zal hoogstwaarschijnlijk 2 kampioenen kunnen huldigen indien deze gevrijwaard blijven van enorme pech. Voor we het weten zal het seizoen weeral afgelopen zijn. We houden u op de hoogte.

Eddy Nuyts

29/08/17