Published On: 20/04/2016
Ivan Van Den Broeck

Ivan Van Den Broeck

Op 09/04/16 te Haacht-Tildonk werd het seizoen 2016 van het Belgian Oldtimer Championship (BOTC) op gang getrokken. Goede weersomstandigheden en een parcours in uitstekende staat trokken weer een grote belangstelling onder de oldtimer motorcross piloten. Met 159 rijders in totaal waren elk van de 5 klassen goed gevuld.

Ook het Maico MX Team Transverhaegen, onder toeziend oog van de teamboss Walter Verhaegen, was aanwezig met volgende rijders: Ivan Van Den Broeck (nr 7) bij de klasse pré 77 +55 jaar; Youri Vintea (nr 1) bij de klasse pré 77 -55 jaar; Eddy Nuyts (nr 34) bij de klasse twinshocks +50 jaar en Jani Adamandopoulos (nr 75) bij de klasse twinshocks -50 jaar. Peter Driessen was nog niet present maar zal vanaf de volgende wedstrijd er terug bij zijn. Teammanager Walter Verhaegen zorgde weer voor ondersteuning met de hulp van de volgende sponsors: transport- en distributiebedrijf Transport Verhaegen, olieproducten Denicol Lubricants, bandencentrale Lubaco, verkoop en onderhoud bedrijfsvoertuigen Gregoor Iveco, reclamebedrijf GG Design, luchtfilters Twin Air, onderdelen voor vrachtwagens Beneparts bvba, restaurant De Engel en draai- en freeswerkbedrijf APM. Met dank aan deze mensen vanwege het ganse team.

Youri Vintea

Youri Vintea

De wedstrijden dan. Ivan Van Den Broeck ging als vanouds van start. Hij reed weer enorm snel en won beide reeksen. Hij werd in zijn klasse dan ook eindwinnaar na strijd met teamgenoot Youri Vintea in de eerste reeks en een enerverend duel met Bjorn Verdoodt in de tweede reeks. Youri Vintea eindigde de eerste reeks als 2de kort achter Ivan en werd 3de in de tweede reeks. In de einduitslag werd hij 2de in zijn klasse.

Bij de twinshocks begon de eerste reeks voor Eddy Nuyts met een duel met Jan Geboers. Hij eindigde 5de algemeen die reeks en 2de in zijn klasse achter nieuwkomer Guido Van Boom. De 2de reeks begon goed met een 3de stek in de openingsronde maar in de volgende ronde ging de versnellingsbak stuk. Met slechts één versnelling die nog functioneerde werd met moeite een 12de plaats behaald en een 4de plaats in de eindstand in zijn klasse. Jani Adamandopoulos moest de draad terug oppakken na een zware kwetsuur in 2015 met een lange revalidatie. Eerste reeks eindigde hij op de 27ste plaats algemeen, maar de 2de reeks ging het al heel wat vlotter en groeide het vertrouwen terug met een 21ste plaats. Dit resulteerde in een 6de plaats in de eindstand in zijn klasse.

De eerste pijlen zijn verschoten en we kijken uit naar de volgende races. We zijn benieuwd naar het vervolg van het seizoen en hopen met het ganse team nog veel plezier te beleven aan onze sport en gespaard te blijven van tegenslagen.

Eddy Nuyts

17/04/16