Published On: 30/10/2017

Wie kent de geschiedenis van de motorcross op zijn duimpje?

Nu dat het seizoen 2017 definitief is neergeschreven in het grote geschiedenisboek moeten wij u bezig houden met het brengen van nieuws, updates, video’s, smeuige verhalen uit het verleden en nieuwtjes over het seizoen 2018.

Ook willen we uw kennis over de motorcross testen door het stellen van zes vragen. De vragen gaan natuurlijk over de geschiedenis van onze geliefde sport. Ben u een kenner en denkt u onderstaande vragen foutloos op te lossen? Ben jij degene die los uit het geheugen alles weet over de cross? Vul dan vliegensvlug onderstaande vragen in en win het bekende T-shirt van MXvintage. Je kan de vragen insturen tot zaterdag 4 november om middernacht. Inzendingen die nadien binnenkomen worden niet meer behandeld. Veel geluk.

[contact-form to=”info@mxvintage.be” subject=”Win een T-shirt van MXvintage”][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”1. Iemand was eerst. Welke motorcrosser werd voor het eerst wereldkampioen op een crossmachine uitgerust met een monoshock achtervering?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”2. In welke Duitse gemeente ontstond het motormerk Maico?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”3. Hoeveel wereldtitels kon het Tsjechoslowaakse merk CZ behalen in de motorcross?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”4. In 1958 wonnen de Zweden in eigen land de Motocross des Nations. Ze konden de wedstrijd winnen met piloten Ove Lundell en Bill Nilsson. Kent u ook de derde piloot?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”5. Stefan Everts won ooit op individuele wijze de International Six Days Enduro. Weet jij nog in welk land de wedstrijd plaats vond? ” type=”text” required=”1″][contact-field label=”6. Graham Noyce werd wereldkampioen 500cc in 1979. Maar wie won dat jaar de GP 500cc van Canada?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Schiftingsvraag: Hoeveel inzendingen ontvangen we van deze quiz (tot zaterdag 4 november middernacht)?” type=”text” required=”1″][/contact-form]