Published On: 30/12/2021

De eindejaarsperiode is er altijd al eentje geweest van lijstjes en daar doen wij dapper aan mee. En jullie zijn deze keer betrokken partij. Want het gaat om het leesgedrag van onze …… euh ……. lezers die bepaald heeft welk artikel het meest werd gelezen en welke video het meest werd bekeken.

MXVintage is altijd al een motorsportwebsite geweest met veel technische artikels. En dat zie je in de ranking van de meest gelezen artikels. Hoe je een cilinder moet honen staat op drie en hoe je een gebroken bout moet verwijderen finishte op plek twee. Nummer 1 dit jaar, én vorig jaar, was het artikel: ‘De luchtschroef en hoe ze af te stellen‘. Het artikel dat het meest werd gedeeld op social media was ongetwijfeld ‘Staat uw gaskraan wel echt open?‘. Vooral op Facebook werd er gretig gedeeld en luchtige commentaren onder het artikel geplaatst.

 

 

De meest bekeken video in 2021 was een doorslaand succes op het internet. Herinner je nog de MXGP in Oss waar heel wat oud grand-prix rijders een ererondje deden? Wij liepen er rond met een camera en een microfoon om alles te registreren. De video werd bijna 30.000 keren bekeken op YouTube en dat is voor MXVintage een nieuw record.

 

 

Wij deden heel wat interviews de afgelopen jaren. En die zinderen nog stevig na. Wedden dat de vijfde wereldtitel van Jeffrey Herlings er voor iets tussen zit maar het meest gelezen interview van 2021 was ‘ 12 vragen aan Peter Herlings‘. De vader van Jeffrey is altijd heel erg gevat als het over de cross gaat. Met dit interview klopte hij met voorsprong ’12 vragen aan Joël Smets’.

 

 

Zo valt het doek over een bijzonder jaar. Een jaar waar vooral de coronapandemie regeerde maar ook een jaar van ongemeen spannende motorcross op het hoogste niveau. Wij wensen u straks alvast een fijne overgang naar een nieuw jaar toe.

Foto: Niek Kamper, GasGas en archief