Published On: 17/07/2015

IMG_0111Komende dinsdag 21 juli 2015 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 10de en laatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.  Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross, voor de allerlaatste keer de strijd aangaan met z’n (ex-)collega’s uit de MXGP- en MX2-klasse. Ondanks het grote aantal gekwetste GP-piloten zijn van de partij: o.a. Jeremy Van Horebeek, Steve Ramon, Pauls Jonass, Filip Bengtsson, Jens Getteman, Milko Potisek, Kenny Vandueren, Christophe Charlier, Benoit Paturel, Marcus Schiffer, Mike Verstraeten, Kevin Wouts,…  Vast staat ook dat het driegeslacht Harry Everts – Stefan Everts – Liam Everts voor deze laatste editie nog één keer samen op de motor stapt.  Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), ‘Future Stars’ (85cc en 125cc), ‘GP Stars’ (MXGP/MX2), ‘Fun Bikes’ (brommers en scooters) en ‘Golden Heroes’ (oldtimers).  De Golden Heroes met traditioneel een pak piloten uit de Belgische oldtimercompetitie krijgen ook de deelname van Marc Velkeneers, Harry Everts en autopiloot Bert Longin. 
Doordat veel veldrijders dezer dagen moeten aantreden op stages of in rittenwedstrijden werd de Cyclo MX Race voor deze laatste editie vervangen door ‘The Legacy Lap of Honour’, twee ererondes – één zonder en één vanachter het starthekken – voor bekende vader-zoon duo’s of trio‘s uit de rijke geschiedenis van het Belgische motorcross. Treden o.a. aan: Marnicq en Jarne Bervoets, Joël en Greg Smets, Dirk en Nick Geukens, Jo en Kenneth Martens, Marc en Michael Velkeneers, Jimmy, Travis en Troy Verburgh,…  Een ander hoogtepunt wordt het unieke en ongetwijfeld emotionele eerbetoon aan Joël Roelants.
Bij de Fun Bikes wordt het dan weer uitkijken naar o.a. Niels Albert en Bert Longin.  Ook een aantal oldtimerpiloten doen mee aan de funbikes met waanzinnig geprepareerde Honda Camino’s.  Ook naast het parcours zal er opnieuw veel te beleven zijn. Er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, grime, clowns, bmx funpark, oplaten van ballonnen,…) en een zomerse reuze BBQ voor rijders en fans op maandagavond.  Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.
Voor de eindwinnaar in de categorie ‘Future Stars’ is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replicatie van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee ‘The Legend’ reed.

VOOR HET GOEDE DOEL
Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de ‘Everts & Friends Charity Race’ integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: Een Hart voor Limburg (45 kansenbevorderende projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn), MPI De Dageraad (onderwijs voor kinderen en jongeren met een matige tot ernstige mentale handicap), GOB Ter Engelen (gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum voor o.a. jongvolwassenen met weinig kansen op de arbeidsmarkt) en Bethanië (multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen).
Om extra geld in het laatje te brengen worden ter plekke originele FOX ‘Everts & Friends’ t-shirts en petten verkocht.
Fans en sympathisanten kunnen ‘Everts & Friends’ opnieuw steunen door online ‘vriend te worden’ van het event en de goede doelen en 7,2 euro (of een veelvoud van 7,2 euro) te schenken. Elke vriend van de ‘Everts & Friends Charity Race’ krijgt een vermelding op een groot paneel langszij het circuit. Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-ticket (voor de beproefde formule met individuele vaste tafels, koud en warm buffet) kost 125 euro + BTW. Meer info op www.evertsandfriends.be
Kinderen t.e.m. 14 jaar maken bovendien kans op een exclusieve ‘Everts & Friends’ YCF pitbike wanneer ze deelnemen aan de grote ‘Everts & Friends kleurwedstrijd’. Deelnameformulier en alle info via www.evertsandfriends.be

the next generationOPROEP AAN ALLE S72 SUPPORTERS
Tot slot nog deze warme oproep aan alle fans van Stefan Everts en van het Belgische motorcross: kom volgende week dinsdag naar de Horensbergdam, het is echt de allerlaatste keer dat onze tienvoudige wereldkampioen zal aanzetten tegen toppers uit de MXGP- en MX2-klasse. En, niettegenstaande hij ondertussen al negen jaar gestopt is, mikt ‘The Legend’ ongetwijfeld opnieuw richting podium.

Bron: evertsandfriends.be