Published On: 26/02/2019

Bij KTM zitten ze nooit stil. In het Oostenrijkse Mattighofen legt de motorfabrikant de laatste hand aan de “Motohall”. De poorten van de Motohall en Erlebniswelt zwaaien open in de lente van 2019. De bezoekers worden in Mattighofen ondergedompeld in de wereld van het succesrijke merk.

In het ultra-modern gebouw met drie verdiepingen wordt het merk, de technologie en de geschiedenis tentoongesteld. Er worden dagelijks zowat 400 bezoekers verwacht. Het gebouw met een oppervlakte van 9.500 m² heeft een slordige 28 miljoen Euro gekost. Een gedeelte van de ruimte wordt gebruikt als trainingscentrum voor techniekers.

Er zijn een aantal conferentiezalen en buiten op de parking zijn er rijkelijk veel parkeerplaatsen voor motoren voorzien. Uiteraard is er ook een restaurant in de Motohall. De vorm van het gebouw doet denken aan een racecircuit en de gevel zit vol met sporen van een motorcrossband. Er is ook gedacht aan het verleden en dus zullen er motoren te zien zijn uit de rijke geschiedenis van KTM. De opening van de Motohall is begin mei 2019. Wij weten waar naar toe deze zomer.

Enkele exemplaren van Heinz Kinigadners motoren worden klaargestoomd voor de Motohall.

 

Nieuw en oud naast elkaar.