Published On: 20/04/2022

Het B & I vintage Belgium team heeft als manager Bart Verelst. Hij heeft vandaag het team vrijgegeven voor VMXDN Foxhill die wordt gehouden op het iconische Wiltshire circuit van 26-29 augustus 2022.

Het driekoppige team wordt aangevoerd door niemand minder dan Kevin Strijbos.  Hij zal rijden op een paar onberispelijke 2002 KX 250’s geleverd en gebouwd door de Engelse voormalige Grand Prix-sleutelaar Bob Bratcher.

Kevin is geen onbekende op het internationale podium. Hij heeft een lange carrière op het hoogste niveau achter de rug, van wereldkampioen 85cc in 1999 tot Europees kampioen 125 in 2001 en een glansrijke Grand Prix-carrière waarin hij zowel in 2006 als in 2007 tweede werd in het wereldkampioenschap en in 2004 deel uitmaakte van het winnende MXdN team.

Strijbos werkt momenteel voor het Kawasaki KHI MXGP fabrieksteam als rijderstrainer zodat hij zijn jarenlange ervaring kan overbrengen. Een van zijn rijders, Roman Fevbre, is vastbesloten om Kevin te komen ondersteunen tijdens het evenement, net als de teameigenaar.

Het Belgische team heeft ook Mike Vanderstraeten ingeschreven, een voormalig Grand Prix rijder die op een KX 500 zal rijden, net als voormalig IMBA kampioen Danny Wauters, die het +40 teamteam vertegenwoordigt. Vanderstraeten zit trouwens ook in het Belgische VMXIT Team dat een gelijkaardige race zal rijden half oktober in Pietramurata, Trentino. De wedstrijd in Foxhill wordt gereden op 27 en 28 augustus.