Published On: 07/12/2015
Foto: Kabouter Trek

Foto: Kabouter Trek

Afgelopen weekend waren diverse motorcrossliefhebbers onder leiding van Stefan Everts, Joël Smets en Eric Geboers weer aan de slag om een nieuw CO2-bos aan te planten. Minister Joke Schauvliege had belooft om te komen helpen in Balen en zo geschiedde. Pré 72 oldtimercrosser Luk Woestenborghs was ook daar als lid van de werkgroep “Red de Motorcross” en schreef een verslag van deze actie. Dank aan Luk voor de tekst en Kabouter Trek voor de foto’s.

Foto: Kabouter Trek

Foto: Kabouter Trek

Minister Joke Schauvliege arriveerde rond 14.15 u. Zij heeft eerst een frietje meegegeten met de planters die het grootste deel van de bomen al in de voormiddag geplant hadden. . Daarna werd de officiële verwelkoming gedaan door Burgemeester Johan Leysen die naast Minister Schauvliege ook nog een aantal parlementariërs waaronder Michel Doomst, Bart Nevens, alsook enkele leden van het schepencollege van Balen en Meerhout mocht begroeten. Minister Schauvliege benadrukte dat zij dit inititatief van de motorcross-sector zeer erg apprecieerde. Dat zij en haar collega Muyters (Sport) het dossier regelmatig terug op de agenda plaatsen, maar dat het al bij al een zeer moeilijke en delicate oefening blijft.

Foto: Kabouter Trek

Foto: Kabouter Trek

“ Iedereen is PRO motorcross maar …. Niet in mijn buurt “ Toch moeten er oplossingen komen, want datgene wat de motorcross – inzonderheid de 3 aanwezige ex-wereldkampioenen – voor Vlaanderen betekenen is sport-historisch erfgoed en dat mag nooit verloren gaan. De Vlaamse jeugd moet de kans krijgen om in de voetsporen te treden van Stefan, Joël en Eric.

Foto: Kabouter Trek

Foto: Kabouter Trek

Eric heeft dan een symbolische cheque met vermelding van 30.000 bomen overhandigd aan Minister Schauvliege. Daarna hebben Joël, Stefan en Eric kort hun mening gezegd over de huidige situatie en het opzet van deze CO2-bossen. Ook de andere partners Bosgroep Zuiderkempen en Bos + hebben nog kort het woord genomen .

Foto: Kabouter Trek

Foto: Kabouter Trek

Zij bedankten de werkgroep Red de Motorcross voor deze vierde aanplant, 30.000 bomen ondertussen, en beklemtoonden dat sport – ook motorcross – en natuur, mits goede afspraken, perfekt met “elkaar kunnen leven”. Daarna trok heel de groep terug naar het bos en werden de laatste bomen geplant door de minister en de 3 ex-wereldkampioenen. Een kleine 100 aanwezigen trotseerden de gure Kempense wind op deze zaterdagvoormiddag die werd afgesloten met een drankje.

 

Foto: Kabouter Trek

Foto: Kabouter Trek

Alle betrokken partners : Red de Motorcross, Bosgroep Zuiderkempen ,Bos +,de (Privé-) boseigenaar en KMC Mol, dat zorgde voor de logistieke ondersteuning, keken tevreden terug op dit geslaagd evenement.