Published On: 16/09/2022

Het is het eerste beurshoogtepunt van het jaar voor motor- en scooterliefhebbers uit Europa en de gespecialiseerde handel uit de hele wereld: INTERMOT.  De Internationale Motorfiets-, Scooter- en E-Bikebeurs vindt plaats van 4 tot en met 9 oktober 2022.

Ongeveer 500 exposerende bedrijven en merken uit ongeveer 29 landen, waaronder veel grote namen, zullen hun nieuwe en actuele modellen en productinnovaties aan de internationale vakhandel en de motorrijdersgemeenschap presenteren. Naast motorfietsen en scooters omvat het aanbod van INTERMOT ook accessoires, kleding, onderdelen, heritage en customizing, reis- en werkplaatsuitrusting. INTERMOT wordt georganiseerd door Koelnmesse GmbH, en de conceptuele sponsor van het evenement is de Duitse Motorfiets Industrie Associatie (IVM), gevestigd in Essen, Duitsland.

 

 

Aan de start in Keulen staan onder meer de merken Benelli, BMW Group, Energica, Honda Deutschland, HOREX Motorcycles GmbH, Kawasaki Motors Europe N.V., KTM, MSA met het merk Voge, de Piaggio Group met de merken Aprilia, Moto Guzzi en Vespa, SUZUKI Deutschland GmbH, Triumph Motorrad Deutschland GmbH en ZERO Motorcycles. Aangekondigd zijn wereldpremières en innovaties die in het kader van INTERMOT 2022 worden gepresenteerd.

INTERMOT vindt plaats in de hallen 7, 8 en 9 en op de aangrenzende buitenterreinen van het beursterrein in Keulen. Op de verschillende testbanen in de direct aangrenzende buitengebieden kunnen bezoekers de nieuwe modellen zelf uitproberen. Beginner, herintreder of ervaren motor- of scooterrijder, voor iedereen is er een testparcours: beginnelingen vanaf 15 jaar kunnen hun eerste rondjes maken op het 125 cc-testparcours, terwijl ervaren rijders de nieuwe modellen kunnen testen op het big bike-testparcours. Op het e-testcircuit draait alles om elektromobiliteit – elektrische fietsen, elektrische kickscooters, scooters en motorfietsen met e-aandrijving staan hier klaar om bereden te worden. Uiteraard is er op alle testbanen deskundige begeleiding en instructie.

 

 

De beste 40 stuntrijders van Europa strijden op INTERMOT van 7 tot en met 9 oktober 2022 om het Europees Kampioenschap Street Freestyle. Georganiseerd door FIM Europe (Fédération Internationale de Motocyclisme), de internationale overkoepelende organisatie voor motorcrossers, zijn hier alleen absolute experts aan het werk. De ene ongelooflijke stunt volgt de andere op – een absoluut hoogtepunt voor het publiek!

Het Institute for Motorcycle Safety (ifz) wijdt zich aan het thema “veiligheid” in adembenemende actieshows. Vier keer per dag vindt hier een mix van stunt, actie en rijdemonstratie plaats. Belangrijke veiligheidsthema’s worden zo op een unieke onderhoudende en gedenkwaardige manier gepresenteerd.

 

 

Maar er zijn ook spannende thema’s te ontdekken in de hallen. De grote custom-tentoonstelling van de INTERMOT wordt gepresenteerd in hal 7, georganiseerd door het tijdschrift Custombike. Hier ziet men unieke exposities die met liefde worden geënsceneerd. Er komen verschillende categorieën aan bod, zoals kleinere tweewielers (incl. kleine, kickstart en standaard bromfietsen, evenals lichte motorfietsen), café racers, choppers, bobbers, cruisers, roadsters, crossmotoren, racemotoren, factory customs en radical bikes. In elk themagebied krijgt u ook deskundig advies van bewezen professionals. In de Custom Lounge kun je ook rustig zitten en praten met andere liefhebbers. De hemel voor alle erfgoed- en custom-fans!

Het speciale evenement “Wrap my ride” in hal 7 informeert over het professioneel wrappen van fietsen, helmen en fietstassen, en INTERMOT laat live zien wat er allemaal mogelijk is. Of het nu gaat om een opvallend design of een beschermende folie tegen vallend gesteente, experts uit de wrappingwereld zullen demonstreren hoe u het door u gekozen design met behulp van zelfklevende folies en films op de juiste manier op het oppervlak kunt aanbrengen.

 

 

De 125 cc special show, gerealiseerd door het tijdschrift Motorrad, presenteert de hele wereld van 125cc motoren. Van benzinemotoren tot elektrische aandrijvingen. Of het nu cross/supermoto, street/naked, scooters of specials zijn, inclusief café racers, flat tracks en choppers. Je kunt ook testrijden op alle tentoongestelde modellen op de 125 cc testbaan. En je hebt niet eens een rijbewijs nodig. 15 jaar en ouder mogen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Uiteraard wordt ter plaatse voor beschermende kleding gezorgd.

Alle info vindt je terug op https://www.intermot-cologne.com

Foto: Gino Maes en INTERMOT