Published On: 18/08/2018

Na een weekje welverdiende rust breekt voor de oldtimercrossers een laatste fase aan in het Belgisch kampioenschap oldtimercross. Vanaf nu is er elk weekend een wedstrijd tot eind september en we beginnen eraan dit weekend in Huldenberg. In de achtertuin van speaker Eddy Wijnants wordt nu zaterdag 25 augustus 2018 de dertiende wedstrijd gereden van dit populaire kampioenschap. Het is de VMCF die de wedstrijd organiseert in samenwerking met Team In-Team. De heuvelachtige omloop in de druivenstreek heeft een heerlijke lay-out met een harde ondergrond.

Huldenberg is de eerste in een rij van zes opéénvolgende wedstrijden voor het BK. Dat betekent dat het kampioenschap in de komende weken op volle toeren gaat draaien. Van de organisatie in Huldenberg kregen we mee dat er geen vuur of BBQ mag aangestoken worden in het rennerspark, er is nog steeds brandgevaar door de droogte. De inkom voor de motorcross in Huldenberg bedraagt deze keer 15€, maar de oldtimerpiloten ontvangen 2€ terug bij het inschrijven in de vorm van een drankbonnetje. De piloten kunnen zich inschrijven in de tent op vrijdag tussen 20u30 en 21u15. Op zaterdagochtend kan dat tussen 7u30 en 9u15. De prijsuitreiking is omstreeks 16u15. Dit is de afdrukbare timing. Het GPS-adres is: Ganspoel (via de Limburg Stirumlaan), 3040 Huldenberg.

De omloop is toegankelijk vanaf vrijdagavond 17u00 en er is een DJ die voor de sfeer zorgt in de feesttent. Ook moeten we nog eens benadrukken dat elke piloot 10 minuten voor de aangekondigde tijd aanwezig moet zijn in het rennerspark. Zo vermijd je dat het uurschema van de wedstrijd uitloopt. Vergeet ook niet in te schrijven voor de Team Trofee te Wambeek die plaatsvind op zaterdag 22 september. Vul het inschrijvingsformulier in en geef het af aan Leo Thomas op de VMCF-wedstrijden. Alle details van de wedstrijd kan je hier nalezen.

Huldenberg 2017
Foto: Carolien Kenis