Published On: 25/11/2021

De geruchten dat er problemen waren in Farleigh Castle worden hiermee bevestigd. De VMXdN trekt voor haar editie van volgend jaar naar Foxhills en organisator Dave King gaat nauwer samenwerken met Doc Wob om het evenement op poten te zetten.

Farleigh Castle was tien jaar lang de locatie voor het grootste vintage motorcross evenement wereldwijd maar daar komt nu een einde aan. Foxhills was in de jaren ’90 en rond de eeuwwisseling regelmatig de locatie voor een GP motorcross. Ook de Motorcross der Naties streek er ooit neer. Wie herinnert zich niet de straffe prestatie van Stefan Everts die er in 1998 rijles gaf aan de beste piloten van de wereld tijdens een uitgeregende MXdN.

Stefan Everts

Stefan Everts viert de overwinning in Foxhill. Foto: mxlarge.com

Dave King werken al meer dan tien jaar samen en hun passie voor de VMXDN is ongeëvenaard. Ze zullen samenwerken met Langrish Motorcycle Club om het nieuwe vintage evenement te organiseren. De legendarische Rob (DocWob) zal een nieuwe flair aan het evenement geven met een aantal vernieuwde klassen en een andere generatie tweetakten. Chris Warren, voorzitter van de Langrish club en bestuurslid van de ACU was een voor de hand liggende eerste keuze voor het officieren van het evenement vanwege zijn expertise en efficiëntie.

Voor de rijders en supporters van het vasteland is het alvast een stuk minder ver rijden naar Foxhills. Het evenement vindt plaats in het weekend van 27 en 28 augustus 2022. Het weekend begint op donderdag 25 augustus en de poorten gaan open om 12 uur.

Foto: Dirtbikerider en archief