Published On: 17/04/2024

Dunlop is altijd al een innovator geweest van banden voor motorcrossgebruik. De fonkelnieuwe Geomax AT82 is daar een mooi voorbeeld van want Dunlop verkoopt deze band als een multi-inzetbare band. Dat komt omdat de functie ervan wijzigt wanneer je de looprichting van de achterband omdraait. 

Dit zegt Dunlop:

  • Vermindert knopvervorming voor betere hantering en prestaties.
  • Werkt op zacht terrein en leemachtige grond.
  • Werkt in een mix van harde en losse grond.
  • Werkt in harde omstandigheden.

 

 

Het nieuwe profielpatroon aan de voorkant zorgt voor meer grip en voorspelbaarheid onder belasting. Het nieuwe patroon aan de achterkant zorgt voor meer grip en consistentie tijdens het nemen van bochten. Het nieuwe ontwerp van de Progressive Cornering Block Technology (PCBT) in zowel de voor- als de achterband vermindert de vervorming van de knop voor betere handling en prestaties. Verbeterde demping en schokabsorptie dankzij het nieuwe profiel en de nieuwe constructie.

 

 

Wanneer je de montagerichting wijzigt

Het nieuwe tweerichtingsprofiel aan de achterkant is geoptimaliseerd voor zowel zachte als harde terreinen door eenvoudigweg de montagerichting te veranderen. Het vernieuwde patroon en knopontwerp zorgen voor meer duurzaamheid. Wanneer de band zo wordt gemonteerd dat de middelste nop met de v-vorm in de rijrichting staat is de band geschikt voor zachte ondergrond en zand. Andersom is de band geschikt voor harde ondergrond.

Deze Geomax AT82 is nu verkrijgbaar bij jouw lokale motorcrossdealer.

Verkrijgbare maten

Foto’s: Dunlop