Published On: 14/04/2023

Broer Dirkx (1935-2005) genoot tijdens zijn carrière als motorcrosser een ongekend grote populariteit. Zijn naam op affiches en aankondigingen stond garant voor het aantrekken van enorme bezoekersaantallen naar de circuits, zowel in binnen- en buitenland. Broer Dirkx kende vele successen, maar ondervond ook talloze tegenslagen. En nu is er dus een boek over hem.

Het boek “Publieksheld van de Internationale Motorcross” is gerealiseerd door Jan de With en Jaap Oostermann. Jan is helaas in oktober 2021 overleden maar toen was het boek net klaar. Het leven van Broer Dirkx wordt erin beschreven en er staan zelfs foto’s in van de beroemde fotograaf Jan Heese.

 

 

Zijn loopbaan als motorcrosser met de soloviertaktmotor (waarmee hij tweemaal de Nederlandse Grand Prix 500 cc op zijn naam schreef) leek in 1967 tot een vroegtijdig einde te komen toen de lichtere en sneller tweetakten de zware viertaktmachines van het toneel verdrongen. Vrienden en intimi wisten hem echter over te halen de sport (nog) niet vaarwel te zeggen.

In 1968 begon Dirkx als zijspancrosser aan het tweede deel van zijn imposante en succesvolle carrière. Hij wist acht keer de nationale titel in de wacht te slepen: vijf keer als solocrosser en drie keer als zijspancrosser.

In dit boek schetst Jan de With het boeiende leven van de legendarische crosser uit Valkenswaard. 288 pagina’s, hardcover, meer dan 400 foto’s (kleur en zwart-wit). Verschijnt in mei, tot 14 mei is het boek te reserveren voor de actieprijs van €32,95. Daarna kost het boek €39,95.

Je kan het boek bestellen via deze link: https://www.uitgeverijhermans.nl/product/broer-dirkx