Published On: 06/04/2019

Volgende week zaterdag 13 april word het startschot gegeven van het Belgisch kampioenschap oldtimercross. De immens populaire vintage competitie georganiseerd door BOTC zal traditioneel starten in Tildonk-Haacht. Om iedereen goed te informeren is het belangrijk om nog even enkele belangrijke punten aan te halen. 

Het BK zal zestien wedstrijden tellen over het ganse land. De competitie verloopt net zoals voorheen in samenwerking met de federaties VMCF en JMS. Dankzij de twee motorsportbonden is het mogelijk om telkens op zaterdag de wedstrijden te organiseren. De enige uitzondering is Moresnet, deze zal op zondag gereden worden.

Het is een belangrijk feit dat de deelnemende piloten goed geïnformeerd zijn over de gangbare regels in de competitie. Zo is het niet toegelaten om zonder rugnummer te rijden. Ook de nummerborden op de motoren dienen duidelijk leesbaar te zijn. De kleuren dienen aangepast te zijn aan de regels die je kan terugvinden in het reglement. 2019 is wel een overgangsjaar door de wijzigingen in de reeksen waardoor degene die al nummerborden hebben klaargemaakt definitief in regel dienen te zijn bij de start van de competitie in 2020.

Verder dient elke piloot die een nieuwe of gewijzigde motor aanbied een motorpaspoort af te geven aan de leden van de technische commissie. Doe dit niet bij het aanschuiven in het gesloten park maar geef ze voordien af aan de BOTC-leden of mail ze naar info@mxvintage.be. Dit om chaos tijdens de eerste wedstrijd te vermijden.

Het spreekt vanzelf dat u een reglementaire motor aanbied met een geluidsdemper die aan de regels voldoet. Heb respect voor het milieu en laat geen afval en versleten banden achter in het rennerspark. Ook dient u ten allen tijde een milieumat onder de crossmotor te leggen. Motoren afspuiten in het rennerspark is overal verboden. Wees uiterlijk tien minuten voor de start van uw reeks aanwezig in het gesloten park om het dagschema te respecteren.

De BOTC-werkgroep wenst u een succesvol seizoen toe.