Published On: 10/04/2018

Net voor aanvang van het nieuwe seizoen bij de oldtimers kregen we van de Vlaamse Motorcross Federatie het nieuws dat er een regelmatigheidscriterium komt voor de categorie der oldtimers.

Concreet betekent dat de oldtimercrossers punten kunnen verzamelen voor dit criterium tijdens elke VMCF-wedstrijd voor het BK Oldtimercross. Er is geen aparte prijsuitreiking na elke wedstrijd. Op het einde van het seizoen wordt er tijdens de Opendeurdag van VMCF een prijsuitreiking georganiseerd voor de laureaten. Elke reeks telt mee voor het eindklassement. De categorie pré 65 wordt niet apart geklasseerd, deze wordt opgenomen in de klasse pré 72. Ook voor de Youngsters is er geen apart klassement, zij worden opgenomen in de reeks pré 80 125cc. Alle andere reguliere oldtimer categorieën krijgen een eindklassement.

Ook is er een forfait van 3 extra punten voor elke deelgenomen reeks, je hoeft maar één keer de finishlijn te zijn gepasseerd om de 3 punten te scoren. Dit leuke initiatief van VMCF zet de populariteit van de vintage motocross nog eens extra in de verf en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. De eerste wedstrijd die meetelt voor dit criterium is op zaterdag 21 april tijdens de VMCF-wedstrijd te Bertem.