Published On: 29/05/2018

Van MC Santi kregen we het heuglijke nieuws binnen dat er op hun organisatie van 15 juli ook twee oldtimerreeksen worden geprogrammeerd. Op de BMB-cross in Hasselt staan er dit jaar een BK Solo’s en Sidecars op het programma maar voor het eerst mogen nu ook de oldtimers aanzetten op Hasseltse bodem.Er wordt een training en twee reeksen voorzien. De training bestaat uit een vrije training van 5 minuten met aansluitend een tijdtraining van 10 minuten. De tijdtraining bepaald de positie aan het starthek. De reeksen duren 12 minuten + 1 ronde.

De ingeschreven oldtimerpiloten (ook dagvergunningen) hoeven alleen de inkom te betalen. Er zijn twee aparte reeksen voorzien, eentje met de klasse pré 72, de pré 77 en de klasse 50-125cc in één reeks. De andere reeks is er eentje met de twinshocks en pré 95 samen. Deze indeling kan op de dag zelf gewijzigd worden naargelang de omstandigheden. Er worden 6 categorieën apart gehuldigd: de pré 72, de pré 77, de pré 80 50cc, de pré 80 125cc, de twinshocks en de pré 95.

Piloten dienen zich vooraf in te schrijven per e-mail via info@mcsanti.com met vermelding van: Naam en voornaam, merk en type motor, klasse, startnummer en transpondernummer. Wij kijken uit naar deze organisatie op 15 juli waarbij de vintagecrossers voor het eerst kunnen rijden op Hasseltse bodem. Van MC Santi kregen we de belofte dat de omloop oldtimervriendelijk wordt aangelegd en telkens wordt gevlakt na de reeksen van de zijspannen. De motorcross met oldtimers wordt ook op poten gezet met het oog op de toekomst en in verband met het afnemend aantal piloten binnen de BMB. Noteer dus deze organisatie alvast in je agenda! Hieronder vind je een video van de omloop in Hasselt. Later krijg je nog meer nieuws van deze wedstrijd.